Úvod Novinky Filmy a seriály
Nová vianočná rozprávka Tri zlaté dukáty už čoskoro. Toto je dátum jej premiéry
Nová vianočná rozprávka Tri zlaté dukáty už čoskoro. Toto je dátum jej premiéry

Nová vianočná rozprávka Tri zlaté dukáty už čoskoro. Toto je dátum jej premiéry

Televízna premiéra novej rozprávky sa blíži.

Za rozprávkou Tri zlaté dukáty stojí Mariana Čengel Solčanská, jedna z najúspešnejších slovenských režisérok a scenáristiek súčasnosti.

Tá má na konte mnoho úspešných filmov a dve rozprávky – Zakliata jaskyňa a Láska na vlásku.

Najnovšia rozprávka Tri zlaté dukáty bude mať televíznu premiéru 24. decembra na Jednotke.

Tri zlaté dukáty

Boj dobra so zlom

Režisérkina nová rozprávka prináša príbeh statočného pastiera Juraja. Kvôli zdieraniu zámockého pána Blažeja vidí Juraj svoju jedinú možnosť v ceste do ďalekej Ameriky.

Na svoj sen si šetrí a s pomocou miestneho učiteľa, ktorý ho učí písať a čítať. Všetko plynie podľa jeho predstáv, až kým do jeho života nevstúpia dve dievčiny.

Jednou z nich je Júlia, ktorú pred 300 rokmi zakliali závistliví príbuzní. Júlia je odsúdená zjavovať sa iba každých sto rokov, kým sa nenájde niekto, kto ju za zlatý dukát vyslobodí.

Vo chvíli, kedy uplynulo tristo rokov, zjaví sa Júlia s posledným dukátom a poslednou šancou na záchranu práve Jurajovi. Nič však nejde podľa plánu...

Tri zlaté dukáty

Netradičné spracovanie

Nakrútiť štedrovečernú televíznu rozprávku ako príbeh o boji dobra so zlom v dedinskom prostredí bolo pôvodne zámerom Stanislava Párnického.

Po jeho náhlom odchode sa tejto úlohy zhostila jeho žiačka Mariana Čengel Solčanská, ktorej sa aj tentokrát podarilo pripraviť nádhernú televíznu rozprávku.

Diváci sa môžu tešiť na rozprávku, ktorá prináša klasický príbeh o boji dobra so zlom odohrávajúci sa nie na kráľovskom dvore, ako je častým pravidlom, ale v dedinskom prostredí.

Celý príbeh je podaný sviežo, nápadito a s ľahkosťou. Netradičná zápletka poskytuje množstvo humorných situácií.

Záverečné budovanie napätia, stupňujúci sa strach o hlavných hrdinov a ich osud je zavŕšené potrestaním zla a potvrdením pravidla, že dobro a láska zakaždým zvíťazia nad lžou a nenávisťou.

25 50 75 90

Galéria

Tri zlaté dukáty Tri zlaté dukáty Tri zlaté dukáty Tri zlaté dukáty Tri zlaté dukáty Tri zlaté dukáty Tri zlaté dukáty Tri zlaté dukáty Tri zlaté dukáty
Foto: Mayo Hirc

Živé vysielanie ??:??

Televízia