Úvod Novinky Osobnosti
Vraj pre vek nepatrí na sociálne siete. Hejterom odkázala sympatická herečka toto
Vraj pre vek nepatrí na sociálne siete. Hejterom odkázala sympatická herečka toto

Vraj pre vek nepatrí na sociálne siete. Hejterom odkázala sympatická herečka toto

Zuzana Vačková sa venuje natáčaniu videí na TikToku.

Piatkové vydanie Milujem Slovensko bude patriť úspešným ľuďom, ktorí zabodovali v online priestore. V tíme Dana Dangla sa predstavia herec a youtuber Lukáš Frlajs, moderátor a influencer Michal Sabo a youtuber Patrik Slažanský alias ujo Paťo Strasil. U Adely Vinczeovej to budú komik František Košarišťan, známy ako Fero Joke, influencer Matej Zrebný a herečka, dabérka a tiktokerka Zuzana Vačková, ktorá nám pred natáčaním venovala pár minút na rozhovor. Zuzanu ste mohli v sobotu 24. októbra sledovať aj v Záhadách tela, kde predvádzala nevídané kúsky.

vačková, milujem slovensko

Kam sa rodáčka z Nitry najradšej na Slovensku vracia?Celé svoje detstvo som strávila v okolí Nitry a mám to tam rada. Tatry a hory sú na Slovensku úžasné. Milujem kopce či skaly, ale najväčší pokoj cítim po príchode do Štefanovičovej pri Nitre. Keď sa tam prejdem po poli a cítim vôňu slamy a čerstvo pokoseného žita, tak je to to najkrajšie pre mňa," prezradila dabérka, ktorá svoj hlas prepožičala napríklad Olivii Wilde v seriálovom hite Dr. House alebo Lucy Liu v Ally McBealovej.

Ako herečka účinkovala vo viacerých seriáloch, filmoch a známa je aj z divadelných dosiek. V poslednom období energiu sústreďuje aj do natáčaní videí na sociálnej sieti TikTok, v ktorých sa venuje správnej výslovnosti a spisovnej slovenčine. Ako sa k tomu vôbec dostala?K TikToku som sa dostala náhodou. Videla som moju dcéru ako sa kamarátkou zabávajú a robia spolu tanečné videá. Pochopila som, že cez túto aplikáciu sa dajú jednoducho strihať videá a povedala som si, že je to výborný spôsob, ako by som mohla vyrábať videá pre naše divadlo a spropagovať ho tak," prezradila o svojich začiatkoch vždy usmiata mama Jakuba a Marušky.

Hovorí, že nikdy neplánovala byť takýmto spôsobom aktívna. S odstupom času začala vyrábať aj iný obsah. „Veľmi sa teším z toho, že mi napadlo upozorňovať ľudí na rôzne chyby v našom rodnom jazyku, ktoré po väčšine robia. Mám na to pozitívne ohlasy. Nesnažím sa poučovať, ale skôr poukazovať na veci, o ktorých si ľudia myslia, že sú správne, hoci spisovná slovenčina hovorí niečo iné," dodala.

Zuzana na sociálnych sieťach, tak ako všetci známi aj bežní ľudia, zažíva aj neprajné či až urážlivé komentáre. Ako sa s „hejtermi" vyrovnáva? Prečo je vlastne terčom takýchto komentárov? Pozrite si vo videu, čo si o neprajníkoch myslí a čo im odkazuje.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Premiérovú časť Milujem Slovensko vysielame tradične v piatok o 20:30 na Jednotke. V archíve RTVS si zatiaľ môžete pozrieť posledné dve časti.

vačková, milujem slovensko

(foto: RTVS/Milan Krupčík)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia