Úvod Novinky Osobnosti
Miro Žbirka počas koronapauzy nezaháľa a pre fanúšikov má dobrú správu
Miro Žbirka počas koronapauzy nezaháľa a pre fanúšikov má dobrú správu

Miro Žbirka počas koronapauzy nezaháľa a pre fanúšikov má dobrú správu

Meky zaspieva aj jeden zo svojich legendárnych hitov.

Jeden z najpopulárnejších slovenských spevákov Miroslav Žbirka, ktorému nik nepovie inak ako Meky, bude v sobotu 14. novembra o 22:00 na Jednotke hosťom Petra Marcina v šou Neskoro večer. Po nakrúcaní nám venoval pár minút na rozhovor. Okrem rodáka z Bratislavy, ktorý dlhé roky žije v Prahe, do šou prídu aj moderátorka spravodajstva RTVS Simona Simanová a umelecký šéf Divadla Andreja Bagara v Nitre Juraj Ďuriš.

žbirka Meky počas narodeninového koncertu Boris Filan 70 v septembri 2019.

Aj vzhľadom na situáciu s novým koronavírusom a fakt, že umelci prakticky prišli o všetky koncerty a možnosti vystupovať, sa Meky do šou veľmi tešil. „Príchod bol ale dramatický, lebo do poslednej chvíle som nevedel, či sa na natáčanie dostanem. Aj sa ma vypytovali, či ma na hraniciach nezastavili policajti. Ale dostal som sa a som rád. Nemuselo to tak byť, ale podarilo sa," priblížil svoje dojmy spred nakrúcania autor hitov Balada o poľných vtákoch, Biely kvet, Atlantída, Múr našich lások, 22 dní, Nespáľme to krásne v nás či Možno sa ti zdá.

žbirka Počas uvedenia novej knihy Miro Žbirka - Songbook a výberového albumu v septembri tohto roka.

Pre Mekyho existujú dva typy ideálneho večera. „Veľmi dobrý večer je taký, keď vám napadne motív a urobíte priam nočnú pesničku. Takou je V slepých uličkách, ktorú som robil takmer nadránom. To je moja muzikantská predstava a keď mám voľno, tak relax, hoci v momentálnej situácii ani človek nevie, či môže vôbec relaxovať," prezradil spevák, ktorému sa tento rok dostalo pocty v podobe filmového portrétu. Snímka MEKY mala premiéru 16. júla, vznikla v koprodukcii RTVS a uvidíte ju aj v našom vysielaní.

Ako každému muzikantovi, aj Mekymu chýbajú koncerty, diváci a energia spojená so živými vystúpeniami. Vo videu sa dozviete, ako víťaz Bratislavskej lýry z roku 1977 využíva pauzu v súvislosti s pandémiou koronavírusu.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pozrite si v sobotu 14. novembra o 22:00 na Jednotke šou Neskoro večer a užite si aj jednu z legendárnych piesní, ktorú Meky naspieval priamo v štúdiu pred divákmi.

(foto: RTVS, TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia