Úvod Novinky Osobnosti
Nora Gubková: Osobné príbehy vedcov sú veľmi inšpiratívne
Nora Gubková: Osobné príbehy vedcov sú veľmi inšpiratívne

Nora Gubková: Osobné príbehy vedcov sú veľmi inšpiratívne

Vypočujte si rozhovor s moderátorkou Norou Gubkovou, ktorú čakajú zaujímavé výzvy.

Nora Gubková, už od mladého veku mala blízko k folklóru a k spevu, no napokon ju zlákala žurnalistika. Úspešná moderátorka má za sebou prácu hovorkyne, niekoľko stáži v zahraničí a veľkú prax v slovenských médiách. V talkshow Hosť Andrey Poláčkovej sa rozprávali o nových výzvach, ktoré Noru čakajú.

Vypočujte si podcast Andrey Poláčkovej s Norou Gubkovou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Žurnalistika ako umenie

„Svojim spôsobom je to umenie, pretože stále hľadáme pravdu, čo v dnešnej dobe nie je vôbec jednoduché. Samozrejme, nemožno ho zaradiť do tak vážneho umenia ako je maliarstvo, hudba, ale čo majú tieto odvetvia spoločné je vysoká tvorivosť," vysvetlila.

Z folkloristky žurnalistkou

Na otázku, čo viedlo tanečnicu z Lučnice k moderovaniu správ a komentárov vysvetlila, že všetko je o schopnostiach človeka. „Jedna vec bola moja láska k folklóru, bolo to krásne obdobie, ktoré si vyžadovalo veľké sebazaprenie v osobnom živote. Nakoniec som sa rozhodla pre žurnalistiku, v ktorej som objavila ďaleko väčšie nadanie," priznala Nora.

„Prvú ponuku som dostala do slovenského rozhlasu. Začínala som ako každý novinár, chodila som len pozorovať, zapisovala som si poznámky, glosy, ktoré som ukazovala seniorom. Potom prišli ďalšie výzvy, ktoré mi dali veľmi veľa," spomína.

Nová relácia: Hosť Nory Gubkovej

Talkshow Hosť Andrey Poláčkovej odvysielala 05.07. svoju poslednú epizódu a žezlo prevezme práve Nora, ktorá bude novým moderátorom relácie. Čím bude vysielanie odlišne?

„Keby som nebola novinárkou, tak by som sa venovala forenzným vedám. Mnohí si budú myslieť, že pôjde o rôzne témy o policajných vyšetrovaniach, genetike alebo o archeológii. Budem inklinovať k rozhovorom s viacerými vedcami, objaviteľmi, historikmi, atď. Ich osobné životy majú veľmi silné príbehy a môžu byť pre mnohých poslucháčov veľmi inšpiratívne," dodala na záver moderátorka Nora Gubková.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia