Úvod Novinky Osobnosti
Akčné leto Martiny Jančekovej: Exotika ma neláka
Akčné leto Martiny Jančekovej: Exotika ma neláka

Akčné leto Martiny Jančekovej: Exotika ma neláka

Jazyk ktorej krajiny sa začala moderátorka učiť, aby si ju viac vychutnala?

Moderátorka relácie Svet v obrazoch a Ranných správ RTVS Martina Jančeková trávi leto tak aktívne, ako jej to pandémia dovolí.

Sme pomerne akčná rodina, s manželom aktívne športujeme a vedieme k tomu aj naše deti, takže každý voľný deň využívame na výlety, turistiku, plávanie alebo aspoň poriadne dlhé prechádzky so psom," vymenúva.

Toto leto už stihli dovolenku pri mori - tak, ako každý rok, aj tento sa vybrali do Slovinska a do Talianska.

Hoci som precestovala takmer celý svet, exotika ma neláka. Milujem vôňu mora, ale obdivujem aj fasády historických domov, úzke uličky, domy obrastené viničom a maličké kaviarne, kde sa sotva zmestíme my štyria," opisuje Martina Jančeková.

K jej dovolenkovej idyle patrí túlanie sa neznámymi mestečkami, v ktorých nájde niečo zaujímavé.

„Len tak sadnúť si na kávu alebo si kúpiť knihu v miestnom preplnenom kníhkupectve, dať si pizzu a počúvať pritom, ako pri vedľajšom stole živo debatujú krásnou taliančinou - to je pre mňa šťastie," hovorí.

Preto sa aj začala učiť po taliansky, aby ešte viac načúvala, vychutnávala a vnímala všetko to pekné okolo seba.

Aktívne leto

K letným mesiacom pre moderátorku neodmysliteľne patria hory, túry a zdolávanie nielen vrcholov, ale aj vlastných hraníc. „Každý rok posúvame naše ciele o kus ďalej a o nejaké tie metre ďalej. Zdolali sme veľa vrcholov v Alpách, Dolomitoch, aj v našich Tatrách. Aj teraz, keď sa nedalo cestovať, sme chodili po Karpatoch a hľadali menej známe ruiny hradov," hovorí.

Okrem športu spojeného s poznávaním si moderátorka celé leto užíva s manželom Bratislavu a jej atmosféru.

„Každý večer chodievame len tak do mesta. Na prechádzku, večeru, stretnutia s priateľmi. Je to takmer dovolenková atmosféra, keď je v meste živo, ľudia sedia vonku, bavia sa, všade počuť hudbu, niekde sa tancuje - najmä cez víkendy sa radi zdržíme aj na hudobných či divadelných podujatiach," prezrádza.

Tipy na výlety Martiny Jančekovej

Vďaka moderovaniu relácie Svet v obrazoch Martina Jančeková veľa cestuje, preto odporúča na výlety zaujímavé miesta v okolitých krajinách:

  • Hrad Aggstein v Dolnom Rakúsku
  • opátstvo Melk
  • ruiny hradu Durnstein
  • vznešenú Pannonhalmu v Maďarsku
  • kúpeľné mestečko Baden s výstavou fotografií priamo na ulici

Zo slovenských zákutí radí navštíviť tieto:

  • Liptov a jeho malebné doliny
  • Liptovskú Sielnicu, kde môžete ísť na rybačku s deťmi
  • Jánošíkove diery
  • Rozsutec

„S tým súvisia aj programy, ktoré si počas prázdniny rada pozriem, napríklad S úsmevom po Slovensku, kde sme našli už pár pekných tipov na cesty. A keď mi chýbajú ďaleké krajiny, tak si vychutnám cestopisné dokumenty od zahraničných kolegov," dopĺňa a dodáva, že divákom RTVS praje ešte pekné leto, veľa krásnych ciest a šťastných návratov.

Reláciu Svet v obrazoch môžete sledovať každú nedeľu napoludnie na Jednotke. Predchádzajúce diely si môžete zase pozrieť zadarmo a bez reklamy v online archíve.

Zdroj foto: Archív Martiny Jančekovej

25 50 75 90

Galéria

Martina Jančeková s vyloženými nohami.jpg Martina Jančeková na horách.jpg Martina Jančeková na túre.jpg Martina Jančeková.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia