Úvod Novinky Osobnosti
Priznanie inšpirovali skutočné udalosti, prezradil režisér
Priznanie inšpirovali skutočné udalosti, prezradil režisér

Priznanie inšpirovali skutočné udalosti, prezradil režisér

Braňo Mišík je podpísaný aj pod nemenej úspešným seriálom Hniezdo.

Hosťom relácie Klub 3, ktorú môžete sledovať na Trojke, ale aj v našom online archíve, bol Braňo Mišík.

Kedysi sa venoval herectvu, dnes je známy predovšetkým ako režisér mnohých úspešných projektov. K tým patrí aj seriál Hniezdo a tiež jeho voľné pokračovanie s názvom Priznanie.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ako prezradil Mišík počas rozhovoru, nápad na seriál, ktorý by riešil adopcie, mal v hlave už pred niekoľkými rokmi. Inšpirovali ho osudy mladých ľudí, ktorí nemohli mať vlastné deti.

Hniezdo sa nakoniec na televízne obrazovky dostalo začiatkom roka 2020 a zaznamenalo obrovský úspech. Správy o jeho voľnom pokračovaní nadchli tisíce televíznych divákov.

Všetkému predchádzala tragédia

„Keď sa Hniezdo skončilo, sám som povedal, že ten príbeh sa uzatvoril a pre mňa sa tá téma vyčerpala. Keď ma oslovili na pokračovanie, nechcel som, aby sme niečo nepokazili,“ povedal úprimne Mišík.

Na voľné pokračovanie sa nechal „zlomiť“ v momente, keď sa dozvedel, že Priznanie otvorí úplne novú tému. Dej seriálovej novinky inšpiroval skutočný príbeh udusených utečencov, ktorých našli v dodávke neďaleko Bratislavy.

„Vychádzali sme z tejto tragédie a vytvorili fiktívny príbeh,“ prezradil režisér divákom. Jednou z hlavných postáv je Sýrčanka Lejla, ktorej sa podarilo zachrániť. Spolu so synom Sámim skončila v utečeneckom tábore.

Ďalšie osudy hrdinov môžete sledovať v nedeľu 23. januára na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia