Úvod Novinky Osobnosti
Ľuboš Machaj nastúpil do funkcie generálneho riaditeľa RTVS
Ľuboš Machaj nastúpil do funkcie generálneho riaditeľa RTVS

Ľuboš Machaj nastúpil do funkcie generálneho riaditeľa RTVS

V rozhovore prezradil viac o svojich programových plánoch, naznačil, čo by sa mohlo udiať s výškovou budovou v Mlynskej doline.

Správy a komentáre priniesli diskusiu Jaroslava Rezníka, dnes už bývalého generálneho riaditeľa RTVS a Ľuboša Machaja, novozvoleného generálneho riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska, ktorému sa začína funkčné obdobie 2. augusta 2022.

„Ľutujem, že som neustál ten tlak, keď sa rušili polovičné koncesionárske poplatky pre dôchodcov. Že som nedokázal presvedčiť elity, aby sa koncesionárske poplatky zvýšili,“ povedal v úvode diskusie Rezník. Ako dodal, kompenzácie od štátu za dôchodcov vo výške 12,2 milióna eur ešte neprišli.

Aj to bude jedna z výziev pre Ľuboša Machaja, ktorý priznal, že je rovnako zástancom koncesionárskych poplatkov.

machaj.jpg

Doterajšia kariéra Ľuboša Machaja. Od roku 2011 spolupracoval s RTVS ako externý dramaturg. Zdroj: Správy a komentáre.

V prvý deň úradovania ho čaká niekoľko povinností. Predpoludním si preberie v parlamente dekrét, čaká ho tiež stretnutie manažmentu a ďalšie zoznamovanie s ľuďmi a prostredím.

„Už som spomínal, že druhého augusta chcem nastúpiť aj s novými ľuďmi, čiže sa budú realizovať aj tieto zmeny na niektorých pozíciách. Ale nejaké zmeny prídu koncom roka a a od januára očakávam, že už by bolo vidno zásadnejšie zmeny, ktoré by sa mohli prejaviť,“ uviedol Machaj.

Čo bude s ikonickou budovou v Mlynskej doline?

Nový riaditeľ RTVS sa v rozhovore dotkol aj témy spravodajskej televízie RTVS 24, ktorá začala vysielať tesne po tom, čo na Ukrajine vypukla vojna.

„Je nutné ešte dobudovať niektoré veci, aby sa stala celodenným spravodajským servisom,“ povedal na margo spravodajskej televíznej služby RTVS. V pláne je aj vybudovanie nového moderného štúdia.

machaj2.jpg

Jaroslav Rezník pripravil koncept aj pre výškovú budovu v Mlynskej doline, ktorá je spolu s obrátenou pyramídou Slovenského rozhlasu ikonickou stavbou.

S jeho návrhom sa stotožňuje aj nový generálny riaditeľ Ľuboš Machaj, a tak je pravdepodobné, že projekt obnovy výškovej budovy RTVS v Mlynskej doline bude v budúcnosti aj zrealizovaný.
 
Výškovú budovu je pravdepodobne potrebné očistiť až na skelet, povedal Machaj. Po rekonštrukcii by v nej mohli byť vládne aj štátne inštitúcie.

Či sa to novému generálnemu riaditeľovi podarí počas jeho funkčného obdobia, predpovedať nevie. „Dá sa však na tom aspoň dohodnúť,“ poznamenal.

Pozrite si celý rozhovor zadarmo a bez reklamy v našom online archíve. Nový generálny riaditeľ RTVS zareagoval aj na informácie o rušení obľúbených zábavných programov.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia