Úvod Novinky Osobnosti
Jarmila Lajčáková-Hargašová: Kariéra ma nenapĺňala, túžila som po rodine
Jarmila Lajčáková-Hargašová: Kariéra ma nenapĺňala, túžila som po rodine

Jarmila Lajčáková-Hargašová: Kariéra ma nenapĺňala, túžila som po rodine

Na spoločné víkendy s manželom sa teší stále rovnako.

„Po tých vyše dvadsiatich rokoch sme takí novomanželia, lebo veľa času sme spolu neprežili,“ povedala v talkšou Trochu inak úspešná moderátorka Jarmila Lajčáková-Hargašová.

Tá sa okrem vlastnej kariéry musela venovať aj rodine a manželovi, ktorý má taktiež pestrý pracovný život.

Ako diplomat strávil dlhé roky na zahraničných cestách. Na mnohých ho sprevádzala aj manželka a ich dve dcéry.

Ich prvé spoločné kroky smerovali do Belehradu, kam Jarmila Lajčáková-Hargašová išla v deviatom mesiaci tehotenstva.

Jarmila Lajčáková 2.png

Po niekoľkých rokoch jej manžel musel ísť do Sarajeva. Jeho rodina zostala z bezpečnostných dôvodov na Slovensku. „Po nociach, keď deti spali, tak som s ním cez Skype hovorila,“ popísala náročné chvíle moderátorka.

Nevnímala som to ako obetu

Jarmila Lajčáková-Hargašová priznala, že sa počas svojho života neraz cítila osamelo. Pretože je jej manžel neustále na cestách, výchova dcér zostala na jej pleciach.

„Keď som preberala všetky tie ceny a rádoby som bola akože úspešná vo svojej práci, tak som si povedala, že mňa ten úspech v práci šťastnou nerobí.

Že to vymením za rodinu. Veľmi som túžila po jednom dieťatku,“ priznala moderátorka a dvojnásobná mama.

Miroslav Lajčák s manželkou

Toto želanie sa jej neskôr splnilo a ona sa začala naplno venovať svojej rodine. Manžel nechýbal iba jej, ale aj ich dvom dcéram. Neprítomnosť otca sa odrazila dokonca aj na ich vyjadrovaní.

„Staršia dcéra na otca dokonca hovorila v ženskom rode, keď prišiel po nejakom čase domov. Lebo doma počula len ženský rod,“ priblížila.

„Ja som to ako obeť necítila. Ja som sa úplne naplno odovzdala tomu, že chcem mužovi robiť zázemie,“ odpovedala na otázku, či sa kvôli manželstvu musela obetovať.

Učím sa jesť posediačky

Snaha skĺbiť rodičovstvo, kariéru a zároveň byť oporou pre manžela, ktorý je neustále na cestách, dala Jarmile Lajčákovej-Hargašovej zabrať.

Až teraz sa učí venovať sa samej sebe či relaxovať bez výčitiek. Za svoje veľké úspechy považuje napríklad schopnosť vychutnať si jedlo posediačky či dopozerať celý film.

„Ja mám pocit, že človek je veľmi neproduktívny, keď si len tak sadne, takže musím stále niečo robiť,“ popísala problém, s ktorým bojujú aj mnohí rodičia.

Radosť jej robia aj dvaja vnuci, s ktorými spoznáva doposiaľ nepoznané. „Ja som teraz pochopila, že ja som nemala deti,“ povedala so smiechom moderátorka, podľa ktorej je výchova dievčat a chlapcov takmer neporovnateľná.

„Keď sú dvaja, tak oni robia taký hluk, že ja mám poruchy vedomia," dodala.

Celý rozhovor s Jarmilou Lajčákovou-Hargašovou si môžete pozrieť v archíve RTVS zadarmo a bez reklám.

25 50 75 90
FOTO: RTVS, Facebook / Miroslav Lajčák

Živé vysielanie ??:??

Televízia