Úvod Novinky Zaujímavosti
Materstvo a kariéra. Môžeme mať oboje?
Materstvo a kariéra. Môžeme mať oboje?

Materstvo a kariéra. Môžeme mať oboje?

O svoje skúsenosti sa podelila výkonná riaditeľka marketingovej agentúry a mamička v jednom.

Materstvo nemusí automaticky znamenať koniec kariéry, dokonca ani jej prerušenie. Ak sa žena rozhodne, že chce v práci pokračovať, existuje hneď niekoľko spôsobov, ako skĺbiť rodinu a kariéru.

Skĺbiť materstvo a kariéru sa určite dá. Mne sa to podarilo a určite sa to dá skĺbiť aj vďaka tomu, že tá žena samotná má upratané v hlave, vie čo chce, má určené svoje priority a ide si za tými prioritami,“ uviedla v relácii Dámsky klub Anna Olvecká.

Podľa nej je dôležité, aby žena išla za svojimi túžbami. Dôležitá je vnútorná pohoda aj sebadôvera.

Tým, že sa mi narodí dieťa, neprestávam byť ženou a ľudskou bytosťou,“ vysvetlila a dodala, že každá žena potrebuje čas pre seba. Ten si môže dopriať na obede s priateľkami, ale aj v práci.

Dôležitá je rodinná súdržnosť

Olvecká zdôraznila, že na takomto rozhodnutí by sa mali podieľať obaja rodičia. Ak by totiž rozhodnutiu nepredchádzala vzájomná diskusia, ich vzťahu by to mohlo uškodiť.

Naopak, ak si vyjasnia ďalšie smerovanie a dohodnú sa na rozdelení povinností, skĺbenie materstva a kariéry bude omnoho jednoduchšie. Materstvo a kariéra - Dámsky klub.png

Pomôcť môžu starí rodičia, či opatrovateľka, ktorej služby využila aj Olvecká:

Pre to dieťa to bol nový impulz do toho fungovania. Prišla k nám nejaká nová teta, ktorú síce poznala, no mali spolu iný spôsob fungovania, lebo tam bol iný prístup. Čiže aj u toho dieťaťa sa už buduje tolerancia k iným prístupom.“

Pracovné podmienky si zistite vopred

Ak vstupujete do nového zamestnania, vopred si zistite, aké pracovné podmienky vás čakajú a aká je vo firme atmosféra. Mohlo by sa stať, že vaša túžba po kariére by narazila na prísne hranice firmy.

Ak je to nejaká striktná firma, ktorá má veľmi striktne nastavené pravidlá, že žiaden home office, žiadne úľavy, každý zamestnanec si je rovný bez ohľadu na to, aké má rodinné zázemie. Veľmi ťažko môžeme čakať, že zamestnávateľ nejakým spôsobom ustúpi,“ dodala Olvecká.

Ak vás zaujíma, ako sa podarilo skĺbiť kariéru s rodinou zubárke a mamičke štyroch detí, pozrite si celú epizódu Dámskeho klubu.

FOTO: Unsplash

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia