Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Štyri torty, štyri krásne príbehy. Finalisti prezradili tie svoje
Štyri torty, štyri krásne príbehy. Finalisti prezradili tie svoje

Štyri torty, štyri krásne príbehy. Finalisti prezradili tie svoje

Prečítajte si, komu a prečo venovali svoje nedeľné torty upečené v 1. epizóde Pečie celé Slovensko 2.

Najsladšie šou RTVS – Pečie celé Slovensko 2, to sú nielen skvelé pekárske výkony, ale aj nefalšované a úprimné emócie.

Už v prvej epizóde sa o ne postarali súťažiaci, keď prezentovali svoje torty na nedeľu. Každý mal totiž k tej svojej príbeh.

Elegantná torta pre náhradnú mamu

Najviac asi chytil za srdcia príbeh Aničkinej torty s názvom Elegantná torta. Cukrárka Anička svoju tortu venovala tete, ktorá je jej náhradnou mamou.

Táto torta patrí medzi prvé torty mojich cukrárskych začiatkov. Upiekla som ju pred rokom pre moju tetu (moju náhradnú mamku) k jej narodeninám. A práve jej patrí veľká vďaka. Preto som na zdobenie torty použila ryžový papier, ktorý pripomína anjelské krídla. Evokuje to vo mne posolstvo, že život na jednej strane zoberie, no na druhej strane dá. Preto túto tortu povyšujem nad všetky ostatné, má pre mňa v sebe silné posolstvo,“ uviedla úprimne.

Aj ďalší súťažiaci sa podelili so svojimi príbehmi spojenými s nedeľnými tortami, ktoré ohúrili porotkyne.

Olinova torta pre malého kamaráta

Finalista Marián upiekol svoju tortu s názvom Olinova torta svojmu malému susedovi.

„Ja torty takmer vôbec nepečiem. Skôr sa zameriavam na dezerty, koláčiky a v poslednej dobe pralinky. Mám však malého suseda - Olina, ktorý vie, že rád pečiem a každú chvíľku sa zastaví a kontroluje, a ochutnáva, čo vytvorím,“ začína príbeh torty.

„Minulý rok prišiel za mnou a povedal mi: „Majo, chcem vás pozvať na oslavu mojich siedmich narodenín a mohol by si mi niečo upiecť. Napríklad venčeky - tie mu veľmi chutia. Po týždni prišiel opäť a hovorí mi: „Majo, prehodnotil som svoje želanie a chcem, aby si mi upiekol tortu“. Tak som sa rozhodol pre túto klasiku, ktorá je chutná a poznám ju ešte zo svojho detstva,“ dodal sympatický Marián.

Dámsky rozmar pre milovanú sestru

Aj pekárka týždňa Milka, ktorej Dámsky rozmar vyvolal vlnu nadšenia, prezradila príbeh svojej modernej torty:

„Deviateho októbra má narodeniny jedna z mojich piatich sestier – Betka. Môj otec sa narodil o deň neskôr, teda desiateho októbra, no dnes už nie je medzi nami. Tortu preto chcem piecť pre Betku k narodeninám. Máme veľmi dobrý vzťah. V poslednej dobe sa stretávame len zriedka, no sme v kontakte cez sociálne siete a telefón. Všetko najlepšie, sestrička!“

Šťavnatá torta od malej pomocníčky

Milú príhodu spojenú s tortou na nedeľu má aj cukrárka Janka, vytvorila ju totiž vďaka svojej dcérke.

Táto torta vznikla pred pár rokmi a v podstate mi ju pomohla vytvoriť moja dcéra Paulínka..

I keď bola maličká, rozprávala skoro a aj dobre chápala. Raz za mnou prišla s tým, že: Maminka spravíme si tortu? Otvorila chladničku zobrala som ju na ruky a začala vyberať suroviny...“ uviedla s úsmevom Janka. Vyzerá to tak, že dcérka Paulínka pôjde v mamičkiných cukrárskych šľapajách.

Recepty na ďalšie nedeľné torty od všetkých súťažiacich nájdete na webe pecieceleslovensko.sk.

Ďalšiu časť Pečie celé Slovensko 2 môžete sledovať v nedeľu o 20:30 hod na Jednotke, online na webe alebo v mobilnej aplikácii RTVS.

25 50 75 90

Galéria

Cukrárka Anči a Elegantná torta Marián a jeho orechová torta.jpg Cukrárka Milka a torta Dámsky rozmar Cukrárka Janka a Šťavnatá torta
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia