Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Pekárka Milka: Deti sú na mňa hrdé, na ulici ma zastavujú ľudia
Pekárka Milka: Deti sú na mňa hrdé, na ulici ma zastavujú ľudia

Pekárka Milka: Deti sú na mňa hrdé, na ulici ma zastavujú ľudia

Ako sa zmenil život pekárky Milky po skončení Pečie celé Slovensko 2? Kde hľadá inšpirácie a má nápadníkov? Dozviete sa v rozhovore.

Energická babička Milka, ktorá intenzívne pečie len od minulých Vianoc, sa do histórie najsladšej šou RTVS zapísala ako pokroková pekárka s modernými receptami.

Po vypadnutí v 5. kole bola hostkou Dámskeho klubu, v ktorom piekla koláče s tekvicou a následne na Instagrame Pečie celé Slovensko 2 odpovedala na otázky fanúšikov.

Aký má cukrársky sen? Spoznávajú ju ľudia na ulici? Čo bolo pre ňu v šou najťažšie? A prečo nepoužíva kuchárske knihy, hoci ich má plné police? Dozviete sa v zázname zo živého rozhovoru.

Milkine výtvory

Pekárka Milka, hoci bola najstaršia spomedzi súťažiacich, ohurovala aj modernými a extravagantnými receptami. Tu sú:

Dominikov tvarožník - prvým koláčom, ktorým sa Milka prezentovala bol koláč na plech venovaný jej synovi Dominikovi. Obsahoval dva druhy tvarohu, mascarpone a ovocnú vrstvu z pudingu a bobuľového ovocia.

Dámsky rozmar - Torta pre sestru v modernom prevedení top forward skrývala za trendovým dizajnom cesto s lyofilizovaným mangom a pekanovými orechami, krému zo žĺtkov a bielej čokolády. Ozdobená bola jedlým ryžovým papierom.

Domáce tiramisu s fialkami - do domáceho tiramisu Milka prepašovala vlastný domáci čučoriedkový likér a zavárané, čerstvé a lyofilizované čučoriedky.

Rozmarná torta - ukrývala v sebe palacinky s maslom a holandským kakaom a malinovo-mangovú plnku.

Chlebíčky z mladosti - podávala Milka na chlebíku z ražnej celozrnnej a hladkej múky, ozdobila ich šalátom s názvom "slonie žrádlo" a dozdobila kápiou, kyslými uhorkami aj paradajkami.

Retro torta - penová torta, ktorú Milka považuje za najťažší recept, ktorý v šou piekla, mala čokoládovú a pomarančovú náplň a vymodelované kvety na vrchu.

Žabky na dovolenke - najobľúbenejší recept v podobe veselých detských cupcakeoch mal podobu rozkošných žabiek, za ktoré dostala Milka pochvalu nielen od porotkýň, ale aj od fanúšikov pečenia.

Rozprávková torta Leví kráľ - Hakuna matata! Heslo nielen z obľúbenej rozprávky, ale aj motto pekárky Milky, ktorá zahodila starosti pri pečení a vytvorila nádhernú tortu s plnkou z mascarpone a tvarohu s malinami a bobuľovým ovocím.

Falošná plnená paprika (pirohy) - v kole venovanom receptom od babičiek Milka zariskovala a pripravila pirohy na spôsob plnenej papriky s mletým mäsom a ryžou, podávané s paprikovo-paradajkovou omáčkou a nastrúhaným syrom.

Gazdovský dvor (medovník) - medovník podľa starého receptu poskladala do tvaru gazdovského dvora, na ktorom ako dieťa vyrastala.

25 50 75 90

Galéria

Milka.jpg Milka, Tomáš a Lenka v Pečie celé Slovensko 2 Milka pri výrobe chlebíčkov Milka pri tvorbe žabiek na cupcakey Milka a rozprávková torta Pekárka Milka a torta Dámsky rozmar Marek, Milka a Tomáš z Pečie celé Slovensko 2 Pekárka Milka a koláč Dominikov tvarožník Pekárka Milka zvládala teploty v stane vďaka vejáru Pekárka Milka pri tvorbe tiramisu
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia