Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Rozlúčte sa s letom vo veľkom štýle. Recept na šťavnatú bublaninu
Rozlúčte sa s letom vo veľkom štýle. Recept na šťavnatú bublaninu

Rozlúčte sa s letom vo veľkom štýle. Recept na šťavnatú bublaninu

Pozrite sa, ako do koláča zapracovať ovocie, ktoré v surovom stave nechce nikto jesť.

Skráťte si čakanie na novú sériu Pečie celé Slovensko novým receptom od jednej z najpovolanejších – porotkyne Petry Tóthovej, ktorá ponúka recept na letnú bublaninu.

bub3.jpg

Recept na letnú bublaninu nájdete nižšie. Aj ako video.

Na bublaninu, ktorú sme si dovolili označiť za koláč leta 2023!

Kyslé marhule nie sú problém, Petra na svojom instagramovom profile radí, čo s nimi, keď ich nikto nechce jesť.

„Trochu som im pomohla,“ napísala sympatická porotkyňa najsladšej televíznej šou k videu s receptom, ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať.

Čo budeme potrebovať

6 vajec veľkosti M, rozdelené na bielky a žĺtky
100 g hnedého cukru
100 g cukru krupica
30 g oleja + 30 g roztopeného masla
2 čl vanilkovej pasty (tá ušetrená vanilka z čoko koláča :))
190 g polohrubej múky
7 g prášku do pečiva
1/2 č soli
cca 500 g ovocia, ako chcete

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Marhuľky som na 1 lyžici masla orestovala reznou stranou, pridala nakrájaný rozmarín a posypala 1 lyžicou hnedého cukru. Nechala vychladiť a tak naukladala na bublaninu.Áno, je to 5 minút práce navyše, ale odmenou budú nádherne skaramelizované marhule, ktoré Vás pri zakusnutí prekvapia jemnou chuťou rozmarínu,“ píše Petra.

Už žiadne pečenie? Petra, toto nemyslíš vážne

1. Vyšlahajte do hustej peny žĺtka s hnedým cukrom
2. pridajte po troškách maslo s olejom a poriadne medzi pridaniami prešľahajte
3. Vyšľahajte bielky so soľou do jemných špičiek a potom pridajte cukor krupica a vyšľahajte do pevných špičiek
4. Pridajte žĺtka opatrne v troch dávkach do snehu a jemne premiešajte
5. pridajte múku a prášok do pečiva a dôkladne ale jemne premiešajte, len kým sa zmes nespojí
6. vylejte do vymasteného a vymúčeného plechu cca 30*35
7. pečte na 160 stupňov 20 min a potom 180 stupňov 10-20 min do zlatohneda.

„Nabudúce by som išla určite do trochu väčšieho plechu. Ten bol teraz obsadený, čo Vám poviem, treba mi viacej plechov. Týmto receptom dostáva moja rúra dovolenku. Už žiadne pečenie,“ napísala obľúbená porotkyňa.

Veríme, že nie na dlho!

25 50 75 90
Zdroj foto: Instagram.com/petratothova_official

Živé vysielanie ??:??

Televízia