Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Sladké dezerty a slané slzy. Aká bola prvá epizóda pekárskej šou?
Sladké dezerty a slané slzy. Aká bola prvá epizóda pekárskej šou?

Sladké dezerty a slané slzy. Aká bola prvá epizóda pekárskej šou?

Odvysielali sme prvú epizódu tretej série pekárskej šou Pečie celé Slovensko.

Po roku sme opäť počuli tri známe slová: Začnite piecť, teraz! Pripomeňme si, aký bol prvý diel najsladšej šou.

Brownie na dvanásť spôsobov

Na oko jednotvárny brownie? Osobná výzva ukázala, koľko možných variácií môže vzniknúť, keď sa do receptu primiešajú vlastné chute, rodinné recepty, či jedinečné kombinácie. Pomarančové, cviklové, grepové, avokádové, či cícerové? Chutiam sa medze nekládli.

_DSC2081.JPG

Technická výzva potrápila

Po miernych zaváhaniach v osobnej výzve súťažiacich čakala výzva technická od porotkyne Petry – kardinál. Na jeho upečenie mali finalisti 1,5 hodiny. 

Viacerí z finalistov priznali, že kardinál pečú po prvýkrát. Na vonok jednoduchý dezert si vyžaduje presnosť a správny odhad. Na pľaci však zavládla priateľská spolupráca, vďaka ktorej sa s výzvou popasovali.

_DSC2529.JPG

Počas technickej výzvy porotkyne opúšťajú stan. Na miesto činu sa vracajú až po dopečení koláčov a hodnotia naslepo.

Kritikou včera nešetrili. Súťažiacich najviac potrápila práca so šľahačkou. Na posledných troch miestach skončili Mišindel, Luci a Adam. Najlepší kardinál upiekla Veronika.

Torta pre mamu dojala

Tretia kreatívna výzva na tému Torta pre mamu prenechala finalistom voľnú ruku. Posledné sekundy pred ukončením výzvy boli stresujúce, ale svoje torty dokončili.

Sladké výtvory si v sebe okrem lahodných krémov niesli aj jedinečné príbehy. Patrikove slová chytili za srdce: Ja už vlastne maminu nemám, takže je to taká spomienka ešte dávno dávno. Moja mamina je pre mňa anjel.Tortu s anjelskými krídlami venoval svojej mame, ktorá na neho hľadí z neba. Paťov príbeh dojal všetkých. Pred kamerou nechýbali slzy ani hromadné objatie.

_DSC3124.JPG

Pekárkou týždňa sa stala Timi, ktorá očarila jedinečnou tortou pre mamu. „Toto urobiť, za to by sa nehanbil žiadny cukrár. Ani u nás, ani vo svete.“ zhodnotila jej tortu porotkyňa Petra.

Po napínovanom záverečnom preslove moderátorov do ďaľšieho kola postupuje plná zostava finalistov. Porota tak využila svojho jediného žolíka a na všetkých súťažiacich sa môžeme tešiť opäť o týždeň.

_MKF1036.JPG

„Jeden za všetkých, všetci za jedného.“ Takto znelo záverečné heslo pekárskej dvanástky, ktorým ukončili radostnú prvú epizódu.

Ak ste ju náhodou zmeškali, pozrieť si ju môžete v našom archíve. Nezabunite sledovať aj oficiálny web, na ktorom pre vás ukladáme recepty od finalistov.

Druhú epizódu tretej série cukrárskej šou uvidíte 8. októbra o 20:30 na Jednotke.
25 50 75 90

Galéria

_DSC2434.JPG _DSC2223.JPG _DSC3189.JPG _DSC2405.JPG _DSC2130.JPG _DSC2119.JPG _DSC2212.JPG _DSC2935.JPG _DSC3167.JPG _DSC2464.JPG
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia