Úvod Novinky Šport
Juraj Slafkovský na olympiáde žiari. Slovensko sa teší z mladého strelca
Juraj Slafkovský na olympiáde žiari. Slovensko sa teší z mladého strelca

Juraj Slafkovský na olympiáde žiari. Slovensko sa teší z mladého strelca

Má len 17-rokov a ukazuje, že raz bude hviezda.

Juraj Slafkovský. To je meno, ktoré zrejme budeme počúvať pri mnohých zápasoch slovenskej hokejovej reprezentácie často.

Hoci má len 17-rokov, na prebiehajúcej olympiáde potvrdzuje svoje obrovský talent. V troch zápasoch našich totiž zaznamenal 4 góly.

Ten posledný pridal v záverečnom súboji skupiny C, proti Lotyšsku. „Ten gól som ani nevidel. Počul som, že sa nám spustil ten „goalsong“, tak som bol prekvapený,“ vravel s miernym úsmevom pre RTVS po zápase mladý Košičan.

„Počul som aj Pala Regendu, ako na mňa kričal, tak som bol rád, že to tam prešlo. Asi by bol potom nahnevaný, že som mu neprihral,“ uškŕňal sa opäť Slafkovský, ktorého presný zásah bol zároveň aj rozhodujúcim v dueli s Lotyšmi.

Musí sa s tým naučiť žiť

Juraj Slafkovský v situácii pred bránkou.

Hoci sme predošlé dva zápasy prehrali, bol to práve tento chalan, ktorý neustále strieľal góly. A všimol si to aj Boris Válabik.

Expert RTVS mu už po prvom zápase adresoval cenné rady, ako aj to, že bude neustále stredobodom pozornosti obrancov súpera.

„Juraj sa s tým bude musieť naučiť žiť. Všetci dúfame, že bude hrať v NHL, kde bude hrávať proti najlepším hráčom súpera. A tí najlepší z najlepších si dajú príležitosť, aby dávali góly každý zápas,“ pokračoval Boris Valábik.

Náš bývalý reprezentačný obranca ho dokonca spomenul Slafkovského v spojitosti najlepšieho strelca posledných rokov.

„Všetci vieme, kto je Alex Ovečkin, pričom stále nájde spôsob, ako dá gól. To isté môžeme hovoriť aj o ďalších top hráčoch sveta.“

„Dúfajme, že aj Juro Slafkovský bude nachádzať spôsob, ako sa cez najlepšie obrany dostať, aj keď si naňho budú chalani dávať pozor,“ dodal Boris Valábik.

Hokej s RTVS

Slovenskí hokejisti na ZOH v Pekingu.

Juraj Slafkovský sa napokon presadil aj proti Lotyšsku. Všetci dúfame, že sa mu to podarí aj v osemfinálovom súboji.

Po prípadnej výhre postúpime do štvrťfinále, kam sa v predstihu dostanú štyri najlepšie tímu už po súbojoch v skupinách.

Zvyšných osem mužstiev sa pobije o zostávajúce štyri miestenky. Ako to zatiaľ vyzerá v skupinách, si môžete pozrieť v kompletnom výsledkovom servise turnaja.

Čas a súper našich je teda neznámy, no fanúšikovia by si mali zapísať do kalendárov 15. február, kedy naša reprezentácia hrá o postup do štvrťfinále.

Duel opäť prinesieme v priamom prenose na stanici :ŠPORT, ako aj prostredníctvom livestreamu na našom webe a naživo aj v Rádiu Slovensko.

Duel bude možné sledovať aj prostredníctvom našej mobilnej aplikácie. Zaujímavosti a výsledky z olympiády nájdete na našej podstránke Zimná olympiáda 2022.

25 50 75 90

Galéria

Juraj Slafkovský v súboji na zimnej olympiáde. Slovenskí hoksjiti po triumfe na ZOH v Pekingu 2022. Slovenský brankár Petrik Rybár. Šimon Nemec pred zápasom na ZOH v Pekingu.
Foto: TASR/AP

Živé vysielanie ??:??

Televízia