Úvod Novinky Šport
Rybka ich vychytal. Slovensko má v bránke veľkú oporu
Rybka ich vychytal. Slovensko má v bránke veľkú oporu

Rybka ich vychytal. Slovensko má v bránke veľkú oporu

Patrik Rybár patrí medzi najlepších gólmanov olympijského hokejového turnaja. Švédom v boji o bronz nedal ani šancu.

Pred ZOH 2022 v Pekingu nebolo jasné, kto bude jednotkou slovenskej reprezentácie.

Po zápase o bronz je to viac ako jednoznačné. Brankár Patrik Rybár sa s nulou na konte proti Švédom stal jedným zo strojcov bronzového úspechu slovenského národného tímu.

Radosť s brankárom Patrikom Rybárom, ktorý vychytal Švédov.jpg

Nechytal od začiatku

V prvom dueli s Fínskom dostal príležitosť Branislav Konrád. Slováci prehrali 2:6. 

Zápas číslo dva proti Švédom začal Matej Tomek, ale v prvej tretine inkasoval tri góly a od druhej ho nahradil Patrik Rybár.

Dvadsaťosemročný skalický rodák, ktorého otec Pavol chytal na ZOH 2002, nepustil za seba ani jeden puk. Štvrtý gól od Švédov naši reprezentanti inkasovali pri hre bez brankára. Stretnutie sa skončilo 4:1 pre švédsky tím.

Od posledného skupinového duelu s Lotyšskom je Patrik Rybár slovenskou brankárskou jednotkou. K víťazstvu 5:2 prispel 18 úspešnými zákrokmi.

V utorkovom osemfinálovom zápase proti Nemcom vychytal nulu, keď zneškodnil všetkých 21 streleckých pokusov súpera.

Stopercentný pri nájazdoch

Aby mohlo mužstvo trénera Craiga Ramsayho pomýšľať na úspech vo štvrťfinále proti Američanom, potrebovalo bezchybný výkon muža v bránkovisku.

A Patrik Rybár ho predviedol. Počas riadneho hracieho času a predĺženia si poradil s 33 z 35 zakončení hokejistov USA.

V rozhodujúcich nájazdoch uspel proti všetkým piatimi americkým exekútorom. Slovensku tak stačil na postup do bojov o medaily jeden gól, o ktorý sa postaral útočník Peter Cehlárik.

Rozhodujúce momenty štvrťfinálového zápasu s USA Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Patrik Rybár dokonale zatiahol roletu. Nedostal ani jeden gól z piatich nájazdov, stopercentná úspešnosť,“ komentoval v priamom prenose Pavol Gašpar.

Nový športový kanál na RTVS Mobilný banner pre šport

Pochvalami na adresu Patrika Rybára nešetrili ani spoluhráči. „Rybka ich vychytal,“ konštatoval v rozhovore pre RTVS útočník Michal Krištof.

„To bolo neuveriteľné, čo predviedol,“ pridal sa pri mikrofóne RTVS kapitán Marek Hrivík.

A čo na svoj výkon povedal Patrik Rybár? „Američanov som pred nájazdmi nemal prečítaných, snažil som sa ich čítať za hry. Z akej strany ide, na akú stranu má hokejku. Podarilo sa mi to a nedostal som gól,“ vysvetlil pre TASR.

Patrí medzi najlepších

Rybár doposiaľ zneškodnil 88 z 92 striel, ktoré naňho smerovali.

Má percentuálnu úspešnosť 95,65 % a v tejto štatistike je zatiaľ štvrtým najlepším bránkárom hokejového turnaja na ZOH 2022 v Pekingu.

Švédov vychytal a pomohol k bronzu

V semifinálovom zápase s Fínskom pustil Patrik Rybár za svoj chrbát puk len raz, potom zatiahol roletu. Hoci Slováci napokon s Fínskom prehrali, v rozhodujúcom zápase o tretie miesto na ZOH v Pekingu 2022 bol Patrik Rybár opäť stopercentný.

Švédov vychytal, bol suverénny a výraznou mierou pomohol Slovensku k historickému úspechu - bronzovej medaile zo zimných olympijských hier.

25 50 75 90

Galéria

Rybár proti USA.jpg Patrik Rybár po zápase s USA.jpg Slafkovský, Kňažko a Rybár po zápase s USA.jpg Patrik Rybár proti USA.jpg Slovenský brankár Patrik Rybár proti USA.jpg Slovenský brankár Patrik Rybár v zápase proti USA.jpg
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia