Úvod Novinky Šport
MS v hokeji 2022: Sýkora sa zapísal do histórie. Slová chvály od Valábika
MS v hokeji 2022: Sýkora sa zapísal do histórie. Slová chvály od Valábika

MS v hokeji 2022: Sýkora sa zapísal do histórie. Slová chvály od Valábika

Najmladší a najmenší slovenský reprezentant strelil historický gól v zápase proti Taliansku.

Jediný "košikár" v zostave slovenskej reprezentácie Adam Sýkora na zápas proti Taliansku na MS v hokeji 2022 len tak nezabudne.

Ako najmladší slovenský hráč v histórii šampionátu sa zapísal do streleckej listiny a poslal Slovensko svojím premiérovým gólom do vedenia 2:0 na konci prvej tretiny.

Sýkorov gól len korunoval jeho aktivitu v celom zápase. Kvality mladíka s číslom 10 na drese vyzdvihol analytik RTVS Boris Valábik.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Plusy Adama Sýkoru

"Hra bez puku - v tom Adam Sýkora absolútne vyniká a vytvára tak veľký priestor a možnosti pre svojich spoluhráčov," začal hodnotenie slovenského najlepšieho hráča zápasu proti Taliansku Valábik.

Ďalej ocenil Sýkorovu hru s hokejkou a podotkol, že nie je len najmladší, ale aj najmenší hráč v zostave Craiga Ramsayho.

"Je to ´dríč´, bude makať, veľmi veľa odobratých pukov, pretože nohy mu idú stále. Používa dobre hokejku, ...," vymenúval plusy mladučkého Adama Boris Valábik.

"Uberá čas a priestor tým hráčom s pukom, a aj keď nemusí byť ten hráč, ktorý odoberie puk, ale tak zmení ten pohľad hry pre hráča, ktorého on forčekuje, že mu jednoducho odoberá možnosti," dodal expert RTVS.

Pokora a slušnosť

Sykyho, ako Adama Sýkoru prezývajú, pozitívne hodnotili aj komentátori RTVS Matej Hajko, Pavol Gašpar a Vladimír Országh.

Na adresu benjamínka v slovenskom tíme padli z ich úst slová ako: pokora, dobre vychovaný, slušný, poctivý, úprimný.

Adam Sýkora ich vyjadrenia len podčiarkol v pozápasovom rozhovore. Pozrite si ho:

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rozhodujúci zápas

Slovenskú reprezentáciu čaká  po výhre nad Talianskom 3:1 rozhodujúci zápas turnaja vo Fínsku - v utorok sa postaví proti Dánsku.

Zápas musia zverenci Craiga Ramsayho vyhrať, ak chcú postúpiť do štvrťfinále.

  • 24.5. (utorok) Slovensko – Dánsko 15:20 h.

Duely opäť vysielame v priamom prenose na stanici :ŠPORT i ONLINE. Súboj sa začína o 15:20 hod, pričom naše štúdio štartujeme už o 15:00 hod.

25 50 75 90

Galéria

Adam Sýkora pred talianskom bránkou na MS v hokeji 2022 Radosť slovenských hokejistov po strelení gólu počas šiesteho zápasu základnej A-skupiny Slovensko - Taliansko Adam Sýkora oslavuje svoj premiérový gól na MS v hokeji 2022 Adam Sýkora, Daniel Gachulinec, Michal Krištof a Adam Jánošík oslavujú Sýkorov premiérový gól na MS v hokeji 2022 Adam Sýkora oslavuje svoj premiérový gól na MS v hokeji 2022 Útočník Adam Sýkora v zápase s Talianskom na MS v hokeji 2022
FOTO: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia