Úvod Novinky Šport
Slovensko na MS v hokeji do 20 rokov, pozrite si program našich
Slovensko na MS v hokeji do 20 rokov, pozrite si program našich

Slovensko na MS v hokeji do 20 rokov, pozrite si program našich

Majstrovstvá sveta v hokeji hráčov do 20 rokov sa konajú od 9. do 20. augusta v kanadskom Edmontone.

Pôvodne sa mal juniorský šampionát odohrať v tradičnom termíne od 26. decembra 2021 do 5. januára 2022. Turnaj organizátori museli predčasne ukončiť pre šírenie koronavírusu v tímoch USA, Česka a Ruska.

Turnaj sa tak odohrá počas letných dní. Slovensko bude opäť nasadené v skupine B, do ktorej sú zaradené aj Česko, Kanada, Lotyšsko a Fínsko. V A skupine figurujú Švajčiarsko, USA, Švédsko, Nemecko a Rakúsko.

Na šampionáte malo hrať aj Rusko, no pre zahraničnopolitickú situáciu je zo všetkých turnajov IIHF vylúčené. Náhradníkom je reprezentácia Lotyšska.

Známy je už aj kompletný program zápasov. Slovenskí hokejisti odštartujú turnaj 9. augusta federálnym derby proti Česku v prijateľnom čase od 20:00 hod. Následne  našich mladíkov čaká najväčší favorit na zlato, Kanada. Duel sa začína v noci piatok 13. augusta o 00:00 h.

O deň neskôr je v rovnakom čase na programe duel proti Lotyšsku. Súboje v skupine uzavrú zverenci Ivana Feneša súbojom s Fínskom 14. augusta o 20:00 hod.

Program

  • 9.8. (utorok) Česko – Slovensko 5:4
  • 12.8. (piatok) Slovensko – Kanada 1:11
  • 13.8. (sobota) Slovensko – Lotyšsko 3:2 pp a sn
  • 14.8. (nedeľa) Fínsko – Slovensko 9:3

Hrací systém

V skupinách sa hrá systémom každý s každým. Po odohratí všetkých zápasov sa zostaví tabuľka najlepších tímov podľa získaných bodov.

Do štvrťfinále postupujú prví štyria z oboch skupín. Pre tímy na piatych miestach sa turnaj končí s tým, že tento rok nikto z elitnej kategórie nevypadáva.

Štvrťfinále je na programe od 17. do 18. augusta a hrá sa krížovým systémom. Semifinále sa následne odohrá 19., resp. 20. augusta. Víťazi postupujú do finále, ktoré je na programe 21.8. o deň skôr sa koná zápas o 3. mieste, v ktorom si zahrajú porazení semifinalisti.

Všetky zápasy sa odohrajú na štadióne Rogers Place, čo je domovský stánok tímu NHL Edmonton Oilers.

Slafkovský, Mešár a Nemec asi nie

Slafkovský, Mešár a Nemec po drafte NHL.

V novom termíne budú môcť mužstvá zaradiť do svojich tímov všetkých hráčov pre ročník 2002 a mladšie. Otáznikom je viacero hokejistov, ktorí už prešli draftom NHL.

Týka sa to najmä Slovenska, ktoré zatiaľ nemá vyriešenú účasť jednotky a dvojky tohtoročného draftu NHL. Otázny je aj štart Filipa Mešára. „K tomuto sa musí vyjadriť Montreal,“ povedal po prílete na Slovensko Juraj Slafkovský

O niečo konkrétnejší k účasti na šampionáte bol už Šimon Nemec. „Zatiaľ je to skôr nie, ale uvidíme. Ešte to nie je stopercentné,“ povedal pre Góly-body-sekundy.

Odlišnú odpoveď ohľadom účasti na juniorskom šampionáte dostal Adam Sýkora. V NY Rangers mu dali zelenú a v 17 rokoch by mal patriť k lídrom našej reprezentácie.

„Pýtal som sa ich počas kempu, či by ma pustili. Povedali mi, že budú radi, ak nastúpim. Verím teda, že si miestenku na turnaj vybojujem,“ dodal Adam Sýkora.

Pozitívnu odpoveď k účasti na blížiacom sa juniorskom šampionáte dostal aj Servác Petrovský, ktorého si zo 185. miesta vybrala Minnesota Wild.

„Boli veľmi radi, že som dostal pozvánku. Prídu sa na mňa aj pozrieť, tak sa musím prezentovať v čo najlepšom svetle,“ dodal mladý útočník.

MS v hokeji do 20 rokov s RTVS

O juniorský šampionát v náhradnom termíne neprídu ani diváci RTVS. Rovnako ako v pôvodnom dátume, aj teraz budeme vysielať MS v hokeji do 20 rokov na stanici :ŠPORT.

Všetky zápasy našich prinesieme v priamych prenosoch, ako aj online na webe RTVS. V priamych prenosoch odvysielame aj play-off. RTVS vlastní práva na všetky zápasy juniorského šampionátu a operatívne môžeme zaradiť do vysiealnia aj zvyšný program turnaja.

Telvízne a webové vysielanie ponúkame len na území Slovenska. Všetky informácie budeme prinášať v spravodajských blokoch prostredníctvom relácií Góly-body-sekundy a Športžurnál.

25 50 75 90

Galéria

Príprava ns MS v hokeji do 20 rokov. Dalibor Dvorský. Slafkovský, Mešár a Nemec po drafte NHL. Príprava v Poprade na MS v hokeji do 20 rokov.
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia