Úvod Novinky Šport
Najslávnejšie tenistky. Stali sa matkami, no športu zostali verné
Najslávnejšie tenistky. Stali sa matkami, no športu zostali verné

Najslávnejšie tenistky. Stali sa matkami, no športu zostali verné

Dominika Cibulková, Karin Habšudová-Cíleková či Radka Zrubáková. Tenistky, ktoré vymenili kariéru za rodinu, no ich láska k športu nikdy neskončila.

Patrili k najúspešnejším tenistkám, ktoré obdivoval celý svet. Kariére venovali dlhé roky svojich životov, no s príchodom detí sa rozhodli vymeniť kurt za rodinný krb. Napriek tomu zostali športu verné a túto lásku predávajú aj svojim deťom.

1. Radka Zrubáková

Úspešná tenistka sa športu venuje odmalička. S tenisom sa prvýkrát stretla už ako štvorročná a odvtedy je súčasťou jej života.

Bývalá československá reprezentantka, ktorá si zahrala na dvoch olympiádach a mnohých svetových súťažiach, sa dnes venuje trénovaniu mladých talentov. K tenisu vedie aj svoju dcéru Aniku, s ktorou pravidelne trénuje.

2. Dominika Cibulková

Keď Dominika Cibulková v roku 2019 oznámila koniec kariéry, mnohí športoví fanúšikovia zostali sklamaní a prekvapení. Jedna z najúspešnejších tenistiek však vysvetlila, že je zvyknutá venovať sa všetkému na 100 %.

Po rokoch strávených na kurtoch sa preto rozhodla venovať rodine, ktorá sa v roku 2020 rozrástla o prvého synčeka. Dnes sa Dominika venuje predovšetkým synovi a manželovi, no jej život je stále úzko spojený aj so športom.

Dominika Cibulková, rodina, manžel a syn.jpg

3. Lucie Šafářová

Bývalá česká tenistka ukončila svoju kariéru vo veľkom štýle – jej posledným turnajom sa v roku 2019 stalo grandslamové Australian Open. Pre koniec kariéry sa rozhodla z osobných dôvodov. Priznala vyčerpania aj krízy, ktorými si v poslednom období prechádzala.

Na tenis však nezanevrela a k športu má blízko aj vďaka manželovi, ktorým je hokejista Tomáš Plekanec. Dvojici sa v roku 2021 narodila dcérka Leontýnka, ktorej bývalá tenistka momentálne venuje všetok čas.

4. Karin Habšudová-Cíleková

Štvornásobná tenistka roka a prvá Slovenka, ktorá sa dostala v roku 1997 do top 10 rebríčka svetovej ženskej asociácie WTA sa s kariérou rozlúčila v roku 2004. Rok nato priviedla na svet dcéru Lauru a dnes je z bývalej reprezentantky trojnásobná mama.

Lásku k tenisu odovzdala aj svojim trom deťom. Najstaršia dcéra Laura sa netají tým, že chce byť ešte úspešnejšia než Karin, najmladší syn už usilovne trénuje s vlastným trénerom.

5. Serena Williams

Americká tenistka Serena Williamsová svoju tenisovú kariéru ešte neukončila, no na sociálnej sieti naznačila, že koniec nie je ďaleko. Serena vysvetlila, že nastal čas zavesiť kariéru na klinec a venovať sa rodine:

Musím sa sústrediť na to byť matkou, na moje duševné ciele a objaviť inú Serenu,“ napísala okrem iného na svojom Instagrame.

Fanúšikovia sa ešte môžu tešiť na jej výkon na US Open v New Yorku, po ktorom zrejme príde avizované ukončenie športovej kariéry.

25 50 75 90
FOTO: Instagram / Dominika Cibulkova

Živé vysielanie ??:??

Televízia