Úvod Novinky Šport
Ako sa marockí levi postarali o senzáciu a Portugalci zvalcovali Švajčiarov
Ako sa marockí levi postarali o senzáciu a Portugalci zvalcovali Švajčiarov

Ako sa marockí levi postarali o senzáciu a Portugalci zvalcovali Švajčiarov

Pozrite si góly, ktorými sa Maročania a Portugalci dostali do štvrťfinále MS vo futbale 2022.

Po 17. hracom dni na futbalovom šampionáte v Katare už internetom kolujú vtipy o tom, ako si Španieli nesplnili domácu úlohu a nenatrénovali penalty.

Zverencom trénera Luisa Enriqueho však ostali len oči pre plač po šokujúcej prehre s marockými levmi z Atlasu.

Rozhodujúci osemfinálový zápas sa skončil bezgólovou remízou, rovnako góly nepriniesli ani predĺženia a katastrofa pre La Roja sa dokonala v penaltovom rozstrele.

Marocký brankár Yassine Bounou sa stal národným hrdinom a skalou, ktorá podržala celý tím a za jeho chrbát nedokázali dostať loptu ani Sarabia, ani Soler a ani Busquets.

Naopak Maročania premenili tri penalty na góly (Sabiri, Ziyech, Hakimi) a tešili sa zo senzačného, historického postupu do štvrťfinále.

Pozrite si zostrih nielen gólov z penált, ale aj gólový ohňostroj v podaní Portugalska

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ronaldo na lavičke a hetrik Ramosa

V druhom zápase 17. hracieho dňa na MS vo futbale 2022 sa predstavilo Portugalsko so Švajčiarskom.

Hráči Červeného kríža nemali voči mančaftu Fernanda Santosa nárok. Portugalci si zo zápasu spravili exhibíciu a deklasovali Švajčiarov 6:1. O góly sa postarali Ramos, Pepe, Guerreiro a Leao.

MS vo futbale 2022 na desktope  MS vo futbale 2022 na mobile

Práve Goncalo Ramos, 21-ročný hráč, ktorý v základnej zostave nahradil Ronalda, sa zaskvel hetrikom a výraznou mierou prispel k postupu Selecção do štvrťfinále.

Tréner Fernando Santos svoje rozhodnutie posadiť hviezdneho Ronalda na lavičku v prvom polčase mohol trojnásobne osláviť práve vďaka výkonu mladíka, ktorý oblieka dres S.L. Benfica.


25 50 75 90

Galéria

Portugalskí futbalisti oslavujú gól Marockí futbalisti oslavujú postup do štvrťfinále Radosť portugalského futbalistu Pepeho po góle proti Švajčiarsku Radosť portugalských futbalistov po postupe do štvrťfinále Sklamaní španielski futbalisti po prehre s Marokom Zápas Maroko - Španielsko
Zdroj foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia