Úvod Novinky Tipy z programu
Odvráti Kata Strofová blížiacu sa vianočnú katastrofu?
Odvráti Kata Strofová blížiacu sa vianočnú katastrofu?

Odvráti Kata Strofová blížiacu sa vianočnú katastrofu?

Namiesto snehovej prikrývky je však všade len blato.

Malá Kata Strofová, ktorú detskí diváci RTVS poznajú ako neohrozenú reportérku televízie Tresky-Plesky, sa vyberie do oblakov zistiť, prečo na Vianoce nesneží. Blížia sa Vianoce a Kata sníva o snehu. Namiesto snehovej prikrývky je však všade len blato, a tak sa Kata rozhodne ísť zistiť, čo sa to v tých oblakoch vlastne deje. V oblačnej krajine sa stretne s jej obyvateľmi - vodnými kvapkami - ktoré všetko drhnú a čistia... a pred Katou sa rýchlo schovávajú.

kata strofová

Zoznámi sa aj s rodinkou kvapiek, babkou Kvapkomilou a jej vnúčatami, ktorí v jaskyni ukrývajú malú čiastočku prachu - malého prašulka. Porozprávajú Kate, že v ich krajine vládne oblačná kráľovná, ktorá musí mať všetko čisté a číro-číre, a tak všetci prašulkovia, okrem toho ich, skončili vo väzení. A to je aj dôvod, prečo na zemi nesneží: tajomstvo vzniku snehových vločiek je v spojení vodných kvapiek s čiastočkami prachu.

Podarí sa malej Kate Strofovej zachrániť na zemi biele Vianoce? Dozviete sa v stredu 23. decembra o 19:00 na Dvojke, keď si zapnete rozprávku Kata Strofová a tajomstvo snehových vločiek.

(foto: RTVS)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia