Úvod Novinky Tipy z programu
Top 5 tipov programu na tento týždeň: Skvelé filmy a ŠK Slovan v konferenčnej lige
Top 5 tipov programu na tento týždeň: Skvelé filmy a ŠK Slovan v konferenčnej lige

Top 5 tipov programu na tento týždeň: Skvelé filmy a ŠK Slovan v konferenčnej lige

Prichádza futbalový večer a skvelé filmy. Pozrite si, čo sa tento týždeň oplatí na RTVS vidieť.

Televízny program RTVS bude aj tento týždeň plný zaujímavých filmových diel. Nebude chýbať česká klasika, mrazivý dokument, ale aj futbalový večer s ŠK Slovan Bratislava.

Toto je top 5 tipov z nášho programu:

  • "Cesta z města" 65% ČSFD
  • Posadnutý celebritou 66% ČSFD
  • Prvotný strach 82 % ČSFD
  • Nezvestní 57% ČSFD
  • ŠK Slovan Bratislava (Európska konferenčná liga)

"Cesta z města"

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hneď na začiatku týždňa vás vezmeme do prírody. Nie však v dokumente, ale prostredníctvom českej komédie "Cesta z města". Film rozpráva o rozvedenom programátorovi, ktorý v jednej chvíli opustí mesto a spozná krásy života na vidieku. Režisér Tomáš Vorel st. s humorom opisuje pokus programátora Honzu nájsť zmysel života v prírode.

Film spred dvadsiatich dvoch rokov sa stal aj akousi predpoveďou budúcnosti. Príbeh totiž dokonale zobrazuje súčasnosť, kedy sú ľudia často uväznení v online svete. V hlavnej úlohe českej snímky sa predstaví Tomáš Hanák v spoločnosti ďalších popredných hercov, ako napríklad Boleslav Polívka či Eva Holubová .

Sledujte film "Cesta z města" v pondelok na Jednotke 20:30 hod.

Posadnutý celebritou – Madonna

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V utorok nazrieme do hlavy psychopata, ktorý sa chcel oženiť s Madonnou a následne ju zavraždiť. Britský dokument v tejto časti zobrazuje príbeh Roberta Deweya Hoskinsa . Šialený prenasledovateľ kráľovnej popu mal v roku 1996 bizarný plán. Chcel sa s ňou stretnúť, povečerať s ňou a následne Madonnu zabiť. K svojmu plánu bol veľmi blízko. Keď sa však snažil dostať na speváčkin pozemok, postrelil ho osobný strážca Madonny . Najbližšie tak bol Hoskins k svojej obeti na súde, s ktorého mala samotná Madonna veľmi nepríjemný zážitok. S akými stavmi sa musela vtedy vyrovnávať a čoho všetkého bol útočník schopný, sa dozviete v dokumente.

Ďalšiu čas Posadnutý celebritou vysielame v utorok o 20:10 hod. na Dvojke.

Prvotný strach


V piatok večer sa na obrazovkách RTVS predstavia hollywoodske hviezdy Richard Gere a Edward Norton vo filme Prvotný strach. Dej sa odohráva okolo obvinenia z vraždy arcibiskupa mladíkom Aaronom Stamplerom (Edward Norton), ktorého zastupuje prominentný právnik Martin Vail (Richard Gere).

Nie všetko je však také, ako sa zdá. Postupom času vyplávajú na povrch nové skutočnosti, kedy odborné vyšetrenia mladíka potvrdia jeho mnohopočetnú poruchu osobnosti. Navyše, zavraždeného arcibiskupa spajájú ďalšie dôkazy do špekulácií s pozemkami a zneužívaním mladých miništrantov. V mrazivom trileri exceluje mladý Edward Norton, ktorý dokonale stvárňuje úlohu pomäteného mladíka.

Film Prvotný strach vysielame v piatok večer o 22:10 hod. a Jednotke.

Nezvestní

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V nedeľu sme do programu RTVS zaradili francúzsku dvojdielnu drámu Nezvestní. Televízny film sa opisuje ťažké chvíle rozvádzajúcej sa matky Claire. Tá sa po náhlom zdržaní v práci po príchode domov zisťuje, že jej syn sa spolu s jeho opatrovateľkou stratil. Začína sa pátranie, ktoré jej v mysli pripomína tie najhoršie alternatívy.

Obe časti vysielame v nedeľu večer o 20:30 hod., resp. 22:05 hod. na Jednotke.

ŠK Slovan Bratislava – HŠK Zrinskij Mostar

Vo štvrtok potešíme aj futbalových fanúšikov. Stanica :ŠPORT totiž odvysiela v priamom prenose odvetu baráže Európskej konferenčnej ligy ŠK Slovan Bratislava – HŠK Zrinskij Mostar. V prvom dueli belasí prehrali 0:1. Ak chcú postúpiť do skupinovej fázy, musia svojmu súperovi streliť minimálne dva góly. Odvetný súboj nášho majstra môžete sledovať aj online prostredníctvom live streamu.

Futbal ŠK Slovan Bratislava – HŠK Zrinskij Mostar dávame vo štvrtok na stanici :ŠPORT od 20:25 hod.

Okrem spomínaných tipov ponúkame oveľa viac. Stačí si pozrieť náš denný TV program, kde určite nájdete niečo zaujímavé na každý deň.

25 50 75 90
Foto: TASR, RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia