Úvod Novinky Tipy z programu
Bibliotéka s RTVS: Prehľad programu v televízii aj rozhlase
Bibliotéka s RTVS: Prehľad programu v televízii aj rozhlase

Bibliotéka s RTVS: Prehľad programu v televízii aj rozhlase

Tento rok uvedieme do života aj knihu zo šou Pečie celé Slovensko.

Knižný veľtrh Bibliotéka, ktorý sa od 10. do 13. novembra uskutoční v Inchebe, bude sprevádzať aj špeciálne vysielanie na programových okruhoch RTVS.

Divákov a poslucháčov čaká počas trvania veľtrhu množstvo špeciálnych relácií, rozhovorov i dokumentov.

Bibliotéka na Jednotke

Na Jednotke sa témam súvisiacim s Bibliotékou budeme venovať v spravodajských reláciách.

V sobotu divákov na sledovanie i na samotný veľtrh pozveme v relácii Kultúra.SK. V piatkovom Dámskom klube, 11. novembra, prinesie Jednotka reportáž z Bibliotéky, redaktor Dámskeho klubu Michal Slanička predstaví knižné novinky.

Relácia sa bude venovať aj knižnej novinke z vydavateľstva RTVS, knihe receptov zo šou Pečie celé Slovensko, ktorá bude pokrstená v piatok 11. novembra o 11.00 h priamo na Bibliotéke.

Bibliotéka na Dvojke

Televízna Dvojka prinesie už v utorok 8. novembra v relácii Regina naživo rozhovor s hovorkyňou Incheba, a. s. Martinou Mackovou, ktorá priblíži prípravy a bohatý program veľtrhu Bibliotéka televíznym divákom.

Vo štvrtok 10. novembra po 9.15 h v relácii Regina sa diváci môžu tešiť na živý vstup z úvodného dňa veľtrhu Bibliotéka o 12.35 h sa knižným novinkám bude venovať aj dokumentárny seriál Moja knižnica.

Podvečer o 17.30 h odvysiela Dvojka dokumentárny film o spisovateľovi Ľubomírovi Feldekovi Blúdiaci Holanďan Ľubomír Feldek.

biblioteka3.jpg

V piatok 11. novembra budú knihy opäť rezonovať vo vysielaní Dvojky, a to o 12.35 v dokumentárnej sérii Moja knižnica.

Na sobotu 12. novembra o 13.50 zaradila Dvojka do vysielania dokument Svet na dotyk venovaný nevidiacim a Slovenskej knižnici pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči.

V nedeľu 13. novembra o 16.30 h štartuje na Dvojke 30-dielna dokumentárna séria Slovenská čítanka, ktorá nabáda k hlbšiemu záujmu o modernú literatúru prostredníctvom portrétov súčasných slovenských spisovateľov. Svoje zastúpenie v nej majú diela aj autori rôznych žánrov, generácií a štýlov.

Bibliotéka nielen v televízii, ale aj v rozhlase

Téma kníh a Bibliotéka bude silno rezonovať aj v rozhlasovom éteri. Venovať sa jej budú rozhlasoví redaktori v spravodajských programoch i v prúdovom vysielaní.

Už v sobotu 5. novembra po 8.05 h sa bude moderátorka Katarína Martinková v relácii Hosť sobotného Dobrého rána rozprávať s herečkou Zdenou Studenkovou aj o jej novej knihe.

Bibliotéka

Rádio Slovensko venuje téme kníh a Bibliotéke vo štvrtok 10. novembra po 14.00 h aj reláciu Popoludnie s Rádiom Slovensko s moderátormi Romanom Bombošom a Ivanou Ilgovou, ktorí v štúdiu privítajú aj spisovateľa Tomasza Duszyńskeho.

Popoludní o 13.05 h porozpráva o detskej knihe aj publicistka a občianska aktivistka Zuzana Wienk v relácii Hosť Nory Gubkovej.

Rádio Regina Západ bude knihám a knižnému veľtrhu Bibliotéka venovať pozornosť vo svojom prúdovom vysielaní počas úvodného dňa veľtrhu, vo štvrtok 10. novembra, v relácii Prepoludnie s Rádiom Regina – Západ po 9.05 h.

Rádio Devín počas celého týždňa prinesie zaujímavých hostí a témy v reláciách Ars litera od pondelka do piatku (7.-11.11.) vždy o 17.00 h.

Relácie sa budú venovať literatúre z každej stránky a poslucháčom ponúknu rozhovory o tých a s tými, ktorí literatúru a knižnú kultúru tvoria, pričom chýbať nebudú ani analýzy a reflexie literárnej tvorby. Vo štvrtok a v piatok sa téme bude venovať aj Ladenie Rádia Devín.

V deň otvorenia Bibliotéky, vo štvrtok 10. novembra, sa hosťami popoludňajšieho Ladenia Rádia Devín stanú predseda ZVKS Juraj Heger a hovorkyňa Incheby Martina Macková.

  Vpiatok 11. novembra privíta moderátorka Mariana Jaremková pri mikrofóne exkluzívne Tomasza Duszyńskeho, autora majstrovsky vystavaného detektívneho románu o vraždách v pohraničí Glatz.

Vo viacerých rozhlasových i televíznych reláciách a tiež na sociálnych sieťach RTVS budú počas celého týždňa pripravené aj súťaže o hodnotné knižné publikácie.

25 50 75 90
Zdroj foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia