Úvod Novinky Tipy z programu
RTVS predstavila jarné novinky vo vysielaní. Pozrite si, na čo sa môžete tešiť
RTVS predstavila jarné novinky vo vysielaní. Pozrite si, na čo sa môžete tešiť

RTVS predstavila jarné novinky vo vysielaní. Pozrite si, na čo sa môžete tešiť

Jarná vysielacia štruktúra prinesie bohatý program v televízii aj v rozhlase.

V budove Slovenského rozhlasu sa v utorok stretli novinári s manažmentom a osobnosťami RTVS na prvej tlačovej konferencii od nástupu nového manažmentu a nového generálneho riaditeľa. Súčasťou programu bolo predstavenie jarnej vysielacej štruktúry Rozhlasu a televízie Slovenska.

Moderátorka Iveta Malachovská na úvod tlačovej konferencie privítala generálneho riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja, riaditeľa sekcie televíznych programových služieb Vincenta Štofaníka, riaditeľku sekcie spravodajstva a publicistiky Annu Sámelovú, riaditeľa sekcie rozhlasových programových služieb Ľuboša Černáka i riaditeľku sekcie marketingu a komunikácie Zuzanu Ťapákovú a ďalších členov manažmentu RTVS.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj v úvodnej reči zhodnotil doterajšie pôsobenie v RTVS a vyjadril aj spokojnosť so štartom tohtoročnej jarnej vysielacej sezóny.

„Podarilo sa nám pre divákov na jar pripraviť veľmi zaujímavý program. Už niekoľko dní môžu v našom televíznom vysielaní sledovať viaceré novinky ako Traf to!, Hit roka či Pravidlá mojej ženy a ja osobne sa teším aj na reláciu Najvernejší. Aj náš rozhlas ponúka jedinečné a nenahraditeľné programy.

Verím, že po hudobnom „liftingu“ bude Rádio Slovensko aj naďalej ponúkať atraktívny obsah a že Rozhlas a televízia Slovenska bude aj naďalej posilňovať svoju pozíciu na trhu,” povedal generálny riaditeľ RTVS.

zľava Vlado Lichvár, Janette Štefánková a Andrej Bálint.jpg

Atraktívne televízne novinky

V priestoroch Štúdia 5 sa s novinármi stretli aj moderátorské hviezdy RTVS, aby priblížili novinky v jarnom vysielaní.

Moderátor Juraj „Šoko“ Tabaček novinárom porozprával o novej súťažno-zábavnej šou Traf to!, Juraj Bača a dog kouč Juraj Ferko predstavili novú reláciu Najvernejší, v ktorej nahliadnu do života rodín s problémovými psíkmi.

O novej sezóne gastronomického cestopisu Cestou necestou prišiel porozprávať jeho autor a režisér Tibor Patay.

Nechýbali ani moderátori spravodajských relácií Janette Štefánková, Simona Simanová, Viliam Stankay, Andrej Bálint, Klaudia Suchomel Guzová, Miroslav Frindt a ďalší.

Predstavenie jarnej štruktúry RTVS si nenechali ujsť ani Marcel Merčiak, Patrik Herman, Katka Brychtová, Alena Heribanová, Hana Rapantová a ďalšie známe osobnosti televíznej obrazovky.

S novinármi sa stretli aj rozhlasoví moderátori Petra Bernasovská, Nora Gubková, Richard Dedek a ďalší.

Spravodajstvo RTVS s novými posilami

riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Anna Sámelová.jpg

Novinky v spravodajstve avizovala na tlačovej konferencii riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky Anna Sámelová. Vo svojom príhovore privítala novú posilu Patrika Hermana, ktorého čaká okrem školenia nových redaktorov aj charitatívny projekt RTVS a stane sa tvárou novej publicistickej relácie.

Anna Sámelová oznámila aj zámer konkurzu na nových redaktorov spravodajstva, ktorý by sa mal uskutočniť v 3 slovenských mestách – Bratislava, Banská Bystrica a Košice v polovici februára. Sekcia spravodajstva intenzívne pracuje aj na zmenách v spravodajskej televízii RTVS :24, ktoré uvidia diváci na obrazovkách už v marci tohto roka.

Rozhlasové chuťovky

Highlighty vysielania v rozhlasovej časti RTVS odprezentoval aj programový riaditeľ Ľuboš Černák.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„V tomto roku si pripomíname 100 rokov od začiatku vysielania Československého rozhlasu. S kolegami z Českého rozhlasu pripravujeme spoločné koncerty Brnenského rozhlasového orchestra ľudových nástrojov s našim Orchestrom ľudových nástrojov a tiež spoločný koncert našich detských speváckych zborov.

V Rádiu Slovensko sa v najbližšom čase chceme s novým intendantom Romanom Bombošom zamerať na posilnenie obsahu v dennom vysielaní a jeho prepojenia s nadčasovou hudbou. V Rádiu Regina sa chceme zamerať na blížiaci sa festival Grand Prix Svetozára Stračinu.

V Rádiu Devín chystáme Festival rozhlasovej hry a odvysielame aj výnimočný koncert našich mladých rezidenčných sólistov, huslistu Tea Gertlera a klaviristu Ryana Martina Bradshawa, ktorí vystupujú so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu. Dirigovať bude Ondrej Lenárd,” avizoval novinky Ľuboš Černák.

25 50 75 90

Galéria

zľava Vlado Lichvár, Janette Štefánková a Andrej Bálint.jpg Juraj Šoko Tabaček.jpg Iveta Malachovská_1.jpg Marcel Merčiak.jpg riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Anna Sámelová.jpg Alena Heribanová a riaditeľka sekcie komunikácie a sekcie marketingu RTVS Zuzana Ťapáková.jpg
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia