Úvod Novinky Tipy z programu
Krištáľové krídlo odhalilo ďalšie detaily galavečera aj účinkujúcich
Krištáľové krídlo odhalilo ďalšie detaily galavečera aj účinkujúcich

Krištáľové krídlo odhalilo ďalšie detaily galavečera aj účinkujúcich

Sledujte priamy prenos z udeľovania cien významným osobnostiam. Večerom budú sprevádzať aj moderátorky RTVS.

Nezmeškajte priamy prenos udeľovania cien Krištáľové krídlo, ktorý odvysielame už túto sobotu o 20:30 hod. na Jednotke.

Medzi nominovanými osobnosťami sú lekári, vedci, manažéri, filantropi, umelci a športovci, ktoré v roku 2022 dosiahli vo svojom odbore mimoriadny úspech, alebo podali výnimočný výkon.

„Náš galavečer bude plný pozitívnych emócií a príbehov výnimočných Slovákov, ktorí sú na Krištáľové krídlo nominovaní. Verím, že verejnosti opäť potvrdíme, že medzi nami žije stále dosť nadaných, tvorivých a uznávaných profesionálov, na ktorých môžeme byť hrdí a ktorí robia dobré meno našej krajine,“ hovorí Katarína Srkala, výkonná riaditeľka Krištáľového krídla.

Vystúpi Nela Pocisková, IMT Smile aj Adam Ďurica

Ceny Krištáľové krídlo sa budú odovzdávať v desiatich kategóriách, počas večera spoznáme tiež dve mimoriadne ocenenia, a to pre osobnosť z oblasti umenia a tiež pre osobnosť z oblasti hospodárstva.

Galevečerom budú prítomných hostí, ale aj divákov pred televíznymi obrazovkami sprevádzať Marianna Ďurianová, Janette Štefánková, Karin Haydu a Simona Frantová.

Krištáľové krídlo

V programe vystúpia Old School Brothers, svoje umenie predstaví aj tanečnica Maša Machatsová, vystúpi aj Nela Pocisková, skupina IMT Smile s hosťami aj sláčikové trio Magdaléna Izakovičová, Oxana Gerchyová a Zuzana Heráková.

V programe okrem toho vystúpia aj umelci, ktorí sú v tomto ročníku zároveň nominovaní na Krištáľové krídlo.

Z kategórie Hudba to bude dirigent Gabriel Rovňák ml. so svojím Bratislavským chlapčenským zborom a z kategórie Populárna hudba Adam Ďurica, ktorý pre Krištáľové krídlo v premiére zaspieva svoju novú pieseň.

Krištáľové krídlo, ocenenie

A ešte niekoľko zaujímavostí o soške Krištáľového krídla, ktorú dostanú ocenení. Váži 2 kilogramy, vysoká je 43 cm.

Je vyrobená z bronzu a bezolovnatého krištáľového skla. Umelecký návrh urobil akademický sochár Ján Ťapák a sklársky dizajnér Patrik Illo. 25 50 75 90
Zdroj foto: Instagram @nelapociskova @adamdurica @imtsmile

Živé vysielanie ??:??

Televízia