Úvod Novinky Tour de France
Peter Sagan zbrane neskladá. Z Tour de France mu chýba jedno veľké víťazstvo
Peter Sagan zbrane neskladá. Z Tour de France mu chýba jedno veľké víťazstvo

Peter Sagan zbrane neskladá. Z Tour de France mu chýba jedno veľké víťazstvo

Slovenský cyklista na svojej jedenástej Tour de France zelený dres nezíska. Pred posledným víkendom však má stále o čo bojovať.

Málokto veril, že Peter Sagan bude po horských etapách na tohtoročnej „Starej dáme“ stále súčasťou pelotónu. Náročné etapy v Alpách a Pyrenejach napokon zvládol.

„Dobre, že to je za nami,“ povedal pre RTVS po 18. etape Peter Sagan.

Teraz sa môže sústrediť na záver pretekov, kde by mohol ešte zabojovať o etapové víťazstvo. Zatiaľ ich má z Tour na konte dvanásť, no jedno mu stále chýba.

„Želám mu triumf na Champs-Élysées. V jeho športovom životopise mu práve toto chýba. Táto etapa je taký zápis, aký mu všetci prajeme,“ povedal pred začiatkom Tour de France v podcaste Športžurnálu prezident Slovenského zväzu cyklistov Peter Privara .

To, že Peter Sagan stále môže pomýšľať na najvyššie stupne víťazov potvrdil aj expert RTVS Lukáš Timko. Podľa jeho slov má 32-ročný rodák zo Žiliny potenciál ukázať svoju starú formu práve teraz.

„Myslím si, že stále má šancu. Ukázal to v úvode Tour, vie sa zamiešať medzi najlepších a tam je to už o náhode. Budeme mu držať palce v piatkovej 19. etape alebo v nedeľu na Champs Élysées,“ dodal Timko.

Peter Sagan sa nemení

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mnohí fanúšikovia boli u Petra Sagana zvyknutí, že sa často objavoval najmä v dojazdoch etáp, kde bojoval o víťazstvo. Posledné roky potvrdzujú ústup z týchto pozícií. Napriek tomu má náš cyklista na konte rekordných sedem zelených dresov.

„Aj preto už nemusí nikomu nič dokazovať. Stále však bude stredobodom pozornosti médií a dávať si naňho vždy budú aj jazdci. Peťo je persóna, že kde príde, je stále stredobodom záujmu,“ povedal v našom podcaste Peter Privara .

Jeho slová potvrdil aj samotný Peter Sagan, keď divákov bavil v horských etapách jazdou na zadnom kolese.

Vyzerá to teda tak, že Tourminátor je stále vo veľkej pohode. „ Jedna z jeho silných stránok v jeho mentalite je tá, že dokáže prehodiť list a ísť ďalej,“ povedal pre RTVS mentálny kouč a psychológ Peter Bielik .

„Peter si už ale týmto procesom v posledných mesiacoch prešiel. Takže on to má už vysporiadané,“ myslí si odborník, ktorý v minulosti pôsobil aj pri hokejovej reprezentácii Slovenska a jeho klientmi boli aj viacerí známi športovci.

Peter Sagan tak má pred sebou už poseldné tri etapy, pričom v sobotu sa pôjde časovka. Reálne má tak šancu zabojovať o etapové víťazstvo ešte dvakrát.

Fanúsikovia na Slovensku by sa potešili, ak by mu to vyšlo v oboch prípadoch. Na Champs-Élyseés by však vynikol najviac.

Ako sa mu bude v závere Tour de France dariť, môžete sledovať na stanici :ŠPORT a priame prenosy ponúkame aj online. Všetky podstatné informácie prinášame aj v spravodajských blokoch Góly-body-sekundy. A nezabudnite sledovať náš Facebook a Instagram.

25 50 75 90

Galéria

Peter Sagan Peter Sagan Peter Sagan na Tour de France v pelotóne. Peter Sagan na Tour de France 2022.jpg
Facebook/Chris Auld, TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia