Úvod Novinky Zaujímavosti
Správať sa zelenšie a ekologickejšie je možné aj na webe
Správať sa zelenšie a ekologickejšie je možné aj na webe

Správať sa zelenšie a ekologickejšie je možné aj na webe

Internet nie je úplne abstraktný a neuchopiteľný priestor. Vypočujte si, ako to vidí expert na zelené inovácie, s ktorým sa rozprávalo Rádio_FM.

Žime ekologickejšie, separujme odpad, starajme sa o prostredie okolo nás aj celú planétu. Tá sa nám za to raz poďakuje. O ekologickejšom spôsobe života sa hovorí za posledných niekoľko rokov oveľa hlasnejšie a intenzívnejšie.

Ochrana životného prostredia sa môže zdať komplikovaná, začať sa však dá aj malými krokmi. Vedeli ste, že ekologickejší môže byť aj online priestor?

Prenášanie dát stojí túto planétu takisto veľa námahy. Využívanie sociálnych sietí, streamovacích služieb, aktívne používanie internetových komunikačných kanálov, celkový čas strávený online... Hoci sa to na prvé počutie nezdá, ale aj toto všetko môže byť poriadne „špinavý" biznis. Rádio_FM sa rozprávalo s expertom na zelené inovácie - Radoslavom Mizerom.

„Sami vytvárame veľmi veľa obsahu, robíme veľmi veľa fotografií, veľmi veľa videí, tým pádom ich uskladňujeme do dátových centier. Dôležité je, aby tie dátové centrá využívali čo najviac obnoviteľných zdrojov," povedal Mizera. Internet síce môžeme vnímať ako abstraktný a neuchopiteľný priestor, no v skutočnosti je to jedna veľká infraštruktúra s miliónmi kilometrov medených či optických káblov.

zelené dáta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

zdroj foto: Shutterstock

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia