Úvod Novinky Zaujímavosti
Inšpirujte sa veľkonočným receptom Gizky Oňovej
Inšpirujte sa veľkonočným receptom Gizky Oňovej

Inšpirujte sa veľkonočným receptom Gizky Oňovej

Speváčka, muzikálová, herečka, známa televízna tvár, no všetci ju poznáme predovšetkým ako veselú dámu s energiou na rozdávanie! Do Tajomstva mojej kuchyne zavítala Gizka Oňová so svojim veľkonočným receptom.

Veľkonočná mäsová roláda je vhodná na akýkoľvek stôl a nie práve len ten veľkonočný! Na jej prípravu budeme potrebovať niekoľko surovín:

1. Cibuľka, sampiňóny, kápia, uhorka, hrášok

2. Mleté bravčové mäso (môžete obmeniť podľa chuti)

3. Vajíčka

4. Mlieko, smotana

5. Údená krkovička

6. soľ, korenie, majoránka (ochutíme podľa seba)

7. Olej


Postup:

Mleté mäso ochutíme koreninami a cesnakom nasekaným nadrobno. Pridáme mlieko, na kocky nakrájanú údenú krkovičku a dve vajcia. Vypracujeme zmes, ktorú rovnomerne rozložíme na vymastený alobal do tvaru obdĺžnika (asi 20 x 30 cm).

Pripravíme plnku: Na oleji speníme cibuľu a šampiňóny, pridáme 5 rozšľahaných vajec a spravíme praženicu. Po vychladnutí ju rovnomerne rozotrieme na mäsový základ , posypeme nakrájanou kapiou, uhorkami a trochou hrášku. Alobal so zmesou zvinieme do rolády, vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi hodinu.

Na roztopenom masle podusíme mrazený hrášok, pridáme smotanu a rozmixujeme. Na záver hráškový krém dochutíme soľou a korením. Roládu môžete konzumovať za tepla aj za studena. Dobrú chuť!

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia