Úvod Novinky Zaujímavosti
Začala sa tretia vlna - Ako delta vírus ovplyvní dovolenky
Začala sa tretia vlna - Ako delta vírus ovplyvní dovolenky

Začala sa tretia vlna - Ako delta vírus ovplyvní dovolenky

V európskych dovolenkových destináciách sa menia podmienky platiace pre turistov, a preto je dobré si pred každou cestou overiť, aké aktuálne opatrenia platia.

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky informovalo, že sa začala tretia vlna panédmie. "Táto vlna bude poháňaná infekčnejším delta variantom koronavírusu, ktorý sa šíri výrazne rýchlejšie ako predchádzajúce mutácie," uvádza ministerstvo na svojom Facebooku.

Je veľmi pravdepodobné, že sa budú meniť podmienky pri dovolenkách, či už pri vstupe do Chorvátska, ale aj iných dovolenkových destinácií.

Často pritom vznikajú absurdné situácie, ktoré sprevádzajú zmeny v prípade meniacich sa podmienok pri šírení nových mutácií koronavírusu.

Médiami prebehol príbeh Indonézana, ktorý bol infikovaný koronavírusom. Na letisku sa prezliekol za svoju manželku.

Európa sprísňuje opatrenia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tvár si zakryl moslimským závojom, len aby mohol odletieť. Viac prezradila Soňa Juríková na Rádiu Slovensko :

„Indonézan sa s manželkiným pasom aj s jej negatívnym PCR testom dostal na palubu lietadla. Počas letu si odskočil na toaletu, aby sa prezliekol. Jeho premenu si všimla letuška. Po prílete ho zatkli. Polícia prípad vyšetruje a muž je v domácej karanténe."

dovolenky-Taliansko-TASR

V Európe o nič lepšie

Indonézia so 170 miliónovou populáciou hlási počet úmrtí na covid 1 500 ľudí denne. Zhoršovanie situácie trápi aj európske krajiny, ktoré sprísňujú opatrenia.

Dovolenkárov zaujíma, že najnovšie sa treba s covid pasom preukazovať aj v talianskych reštauráciách a na športoviskách vrátane bazénov. Toto nariadenie začne platiť od 5. augusta.

Inou alternatívou je negatívny test nie starší ako dva dni, alebo potvrdenie o prekonaní koronavírusu. Taliansko v súčasnosti registruje zhruba 53 percent zaočkovanej populácie.

Benátky-Woman-Gondolier-TASR

V Grécku už platia prísnejšie pravidlá od 16. júla. Do vnútorných priestorov, reštaurácií, kaviarní a zábavných podnikov sa dostanú len zaočkovaní.

Francúzska štvrtá vlna

V Španielsku v najviac postihnutých regiónoch obnovili zákaz nočného vychádzania. To platí od jednej do šiestej hodiny ráno. Vo Valencii a okolí platí zákaz zhromažďovania viac ako 10 ľudí.

Zdravotníckym pasom sa po novom musia preukazovať aj Francúzi všade tam, kde sa stretne viac ako 50 ľudí. Ide o reštaurácie, kiná, či športoviská.

Tamojšie médiá ohlasujú štvrtú vlnu. V týždni od 17. 7. do 22. 7. sa počty infikovaných zdvojnásobili.

Grécko-dovolenka-turisti-TASR

Prísnejšie slovenské more

A od 26. 7. sprísnili opatrenia aj pre cudzincov Chorvátsko zatiaľ pre prichádzajúcich z týchto troch krajín:

  • Ruska
  • Veľkej Británie
  • Cypru

Po novom sa pri vstupe do Chorvátska budú musieť preukázať negatívnym testom. Nestačí len potvrdenie o očkovaní, alebo o prekonaní koronavírusu.

Preto je lepšie vždy pred vycestovaním overiť si, aké sú aktuálne podmienky v cudzích krajinách, aby sme si dovolenku zbytočne neskomplikovali.

Foto: TASR
25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia