Úvod Novinky Zaujímavosti
Dvakrát bojoval s ťažkým covidom, v Tokiu získal zlato
Dvakrát bojoval s ťažkým covidom, v Tokiu získal zlato

Dvakrát bojoval s ťažkým covidom, v Tokiu získal zlato

Britský plavec Tom Dean označil zlatú medailu za splnený sen. Len pred polrokom bojoval so zákerným vírusom.

„Toto je môj najväčší úspech," povedal britský plavec Tom Dean po tom, čo na olympiáde v Tokiu získal zlato. Začiatkom roka bojoval s koronavírusom, ktorý ho skolil dvakrát v priebehu štyroch mesiacov.

Dean si podľa vlastných slov do poslednej chvíle myslel, že na tohtoročnú olympiádu sa ani nedostane.

Náročné tréningy, ktoré absolvoval, priniesli vytúžené ovocie - v podobe zlatej medaily, ktorú získal v plávaní na 200 metrov voľným spôsobom.

Striebro sa v tejto disciplíne podarilo získať jeho tímovému kolegovi Duncanovi Scottovi.

Tom Dean + Duncan Scott

Duncan Scott (vľavo) a Tom Dean, úspešní britskí plavci, ktorí bodovali aj na olympiáde v Tokiu. Zdroj foto: instagram.com/tomdean00

Mimo bazéna takmer dva mesiace

Ako informuje portál nbcnewyork.com, Deana v januári potrápil silný priebeh covidu, ktorý sprevádzal dusivý kašeľ a bolesť pľúc.

„Olympijské zlato bolo vzdialené milión kilometrov," zaspomínal si britský plavec. Karanténu strávil zatvorený vo svojom byte a netrénoval takmer dva mesiace.

Medailu zavesenú na krku označil 21-ročný športovec za splnený sen. Za to, že začal po prekonaní covidu znova trénovať, vďačí svojmu trénerovi Davidovi McNultymu.

Predpovede o olympijskom zlate pôvodne ukazovali na „strieborného" Duncana Scotta, ktorý však druhé miesto prijal s gráciou. Dean vytlačil Scotta iba o štyri stotiny sekundy a postaral sa o nový rekord.

Plavecký britský tím, ktorého súčasťou je aj Dean, získal v Tokiu zlato aj v pretekoch štafiet 4x200 metrov voľným spôsobom. 

Zdroj úvodnej foto: instagram.com/tomdean00

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia