Úvod Novinky Zaujímavosti
Neprehliadnite. Zásadné zmeny vo vysielaní RTVS
Neprehliadnite. Zásadné zmeny vo vysielaní RTVS

Neprehliadnite. Zásadné zmeny vo vysielaní RTVS

Týkajú sa vysielania televíznych okruhov vrátane novej televízie Šport.

Modernizujeme a pristupujeme k technologickým zmenám v súvislosti s poskytovaním kvality televízneho vysielania v HD rozlíšení.

RTVS 13. decembra ukončuje vysielanie svojich televíznych služieb v pozemnej, terestrickej distribúcii v kompresnom formáte MPEG-2.

Končí sa tak vysielanie v SD formáte a po 13. decembri nájdete v ponuke televízne okruhy v efektívnejšom kompresnom formáte MPEG-4.

Potrebujete pomoc? Zavolajte nám

Táto zmena sa dotkne hlavne majiteľov televíznych prijímačov a set top boxov prvej generácie. Diváci RTVS, ktorí na sledovanie programov využívajú prijímač, ktorý podporuje výlučne štandard vysielania DVB-T/MPEG-2 resp. používajú na sledovanie televízor alebo set top box starší odhadom viac ako 6 - 7 rokov, môžu z dôvodu týchto technologických inovácií o vysielanie svojich obľúbených programov prísť.

V prípade akýchkoľvek nejasností či otázok s prelaďovaním, ale naladením novej športovej televízie, ktorá začne vysielať 20. decembra, sa môžu diváci obrátiť na zákaznícku infolinku 18000, prípadne mailom na akonaladit@rtvs.sk.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia