Úvod Novinky Zaujímavosti
Vianočné skladby RTVS, ktoré vás naladia na sviatočnú pohodu
Vianočné skladby RTVS, ktoré vás naladia na sviatočnú pohodu

Vianočné skladby RTVS, ktoré vás naladia na sviatočnú pohodu

Započúvajte sa do podmanivých tónov vianočných skladieb od Symfonického orchestra, ktoré vznikli v spolupráci so známymi slovenskými umelcami.

Vianoce sú časom lásky, pokoja, vzájomnosti a rodinných chvíľ. Vianočná pohoda je neoddeliteľne spojená s krásnymi vianočnými piesňami, ktoré dokážu vytvoriť tú pravú atmosféru.

Nalaďte sa na vianočnú pohodu v kruhu rodiny spoločne so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu a obľúbenými interpretmi.

Jedinečné spojenie kapely No Name a hereckej legendy Božidary Turzonovovej si môžete užiť vďaka skladbe Vianoce s Božidarou.


Skladbs mala slávnostnú premiéru počas charitatívneho galavečera Noc nádejí 2021. Ako prezradil Igor Timko, text skladby vychádza zo skutočnej hodnoty Vianoc.


Pieseň s názvom Vianočná je vôbec prvou vianočnou skladbou Jany Kirschner. Skladba, ktorá mala premiéru na Rádiu Slovensko, vznikla v rámci 90. výročia vzniku Slovenského rozhlasu.

Vo videoklipe môžete vidieť putovanie Bratislavou s cieľom zistiť tajné vianočné priania ľudí.


Nádhernú skladbu z pera Daniela Heviera s názvom Dieťa v nás naspieval Peter Cmorik, päťnásobný Zlatý slávik.

O hudobný doprovod sa postaral Symfonický orchester Slovenského rozhlasu a Dievčenský spevácky zbor pod taktovkou Adriana Kokoša.


Aj podmanivá pieseň Vianočná nádej, ktorú naspievala talentovaná hudobníčka Jana Andevska, vznikla spoločne so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu a Detským a dievčenským speváckym zborom.


To, že sa Veronika Rabada pri tvorbe skladby s názvom V tichu inšpirovala ľudovou tvorbou, je jasné už po prvých tónoch. Motívom titulnej skladby k rozprávke Čarovný kamienok je príroda.


Skladbu pre malých aj veľkých poslucháčov pripravilo aj obľúbené Spievankovo. Krásnu pieseň Hviezda vianočná Spievanka a Zahrajko nahrali spoločne so Symfonickým orchestrom.

25 50 75 90
FOTO: Instagram / No Name

Živé vysielanie ??:??

Televízia