Úvod Novinky Zaujímavosti
Chystáte sa na festival? Nezabudnite na týchto 12 dôležitých vecí
Chystáte sa na festival? Nezabudnite na týchto 12 dôležitých vecí

Chystáte sa na festival? Nezabudnite na týchto 12 dôležitých vecí

Na čo okrem vstupeniek a náhradného oblečenia je potrebné myslieť?

Festivalové leto plné hudby a stretnutí s priateľmi sa pomaly rozbieha. Uľahčíme vám prípravy a balenie, aby ste v deň odchodu na nič podstatné nezabudli...

Vstupenky

Patria k najčastejšie zabudnutým. Špeciálne tie, ktoré ste si zakúpili v kamennej predajni a nemáte ich v elektronickej podobe.

Žena na letnom festivale

Aby ste pred vstupom na festival nezostali nepríjemne prekvapení, pohľadajte ich ešte dnes a pripravte na viditeľné miesto.

Doklady

Ak sa chystáte stráviť na festivale niekoľko dní, mali by ste mať pri sebe určite občiansky preukaz a aj preukaz poistenca. (V prípade, že by sa čokoľvek prihodilo.)

Peniaze

Mnohé festivaly a kultúrne akcie umožňujú návštevníkom platiť bankomatovou kartou, mať pri sebe aspoň nejaký obnos peňazí v hotovosti, sa vám určite zíde.

Nikdy neviete, či technológie nezlyhajú.

Stan a spánkové vybavenie

Stan, spacie vaky, karimatky, nafukovacie matrace, deky, ale aj vankúše. A v prípade výkyvov počasia aj teplé a pohodlné oblečenie na spanie.

Náhradné oblečenie

A nezabudnite ani na náhradnú obuv. Pokojne si pribaľte aj niečo nepremokavé.

Hygienické potreby

Balenie zahŕňa toaletný papier, uteráky, mydlo, zubnú pastu, kefky na zuby, deodorant a akékoľvek osobné hygienické potreby.

Slnečná ochrana

Vezmite si slnečné okuliare, opaľovací krém s vysokým ochranným faktorom, opaľovací balzam na pery a klobúk alebo čiapku na ochranu pred slnkom.

Voda a jedlo

Na festivale môže byť drahé jedlo a pitie, takže vezmite so sebou dostatok vody a občerstvenia. Voda je obzvlášť dôležitá, aby ste sa udržali hydratovaní počas horúcich letných dní.

Festival Pohoda

Power banka

Na festivale budeš pravdepodobne používať svoj mobilný telefón na fotografovanie, komunikáciu s priateľmi a sledovanie rozvrhu vystúpení. Mali by ste mať pri sebe aj power banku na nabíjanie telefónu.

Lekárnička

Vezmite si základné vybavenie prvej pomoci, ako obväzy, lieky na bolesť hlavy, lieky proti alergiám a iné lieky, ktoré bežne užívate.

Repelent

Ak budete na festivale v prírode, je pravdepodobné, že sa tam bude vyskytovať hmyz a komáre. Repelent, možno aj ten doma vyrobený, sa zíde.

Spoločenské hry

Tie ocenia hlavne najmenší členovia rodiny, niekoľko spoločenských hier však rozhodne zabavia aj dospelých. Lebo odložiť smartfóny aspoň na niekoľko hodín môže byť mimoriadne osviežujúce.

A ako sa hovorí, okrem desiaty a náhradných topánok, si nezabudnite zabaliť aj dobrú náladu. Pekné festivalové leto!

25 50 75 90
Zdroj foto: RTVS / Festival Pohoda / pixabay

Živé vysielanie ??:??

Televízia