Úvod Novinky Zaujímavosti
Voľby, zemetrasenie aj varenie kukurice. Toto Slováci googlili v roku 2023 najčastejšie
Voľby, zemetrasenie aj varenie kukurice. Toto Slováci googlili v roku 2023 najčastejšie

Voľby, zemetrasenie aj varenie kukurice. Toto Slováci googlili v roku 2023 najčastejšie

Zaujímali nás celospoločenské témy, ale aj praktické rady.

Komunikačná riaditeľka Googlu pre Českú republiku a Slovensko Alžbeta Houzarová pre Rádio Slovensko uviedla, že Slovákov tento rok najviac zaujímali predčasné voľby.

V roku 2023 sme najviac googlili slovenských politikov a političky. Taktiež nás zaujímalo, ako správne voliť, či kam sa dostaviť k voľbám. Googlu sme sa pýtali aj na výsledky referenda.

žena s počítačom

Na prvých miestach rebríčka najviac vyhľadávaných termínov je taktiež zemetrasenie, ktoré zasiahlo východ Slovenska.

„Vo vyhľadávaní sme sa zaujímali aj o stále pretrvávajúcu vojnu na Ukrajine alebo vojenský konflikt v pásme Gazy,“ skonštatovala Alžbeta Houzarová.

Na internete sme už tradične hľadali praktické tipy či overené rady. Zaujímalo nás napríklad to, ako sa správne varí kukurica či ako vyfúknuť vajíčko.

V roku 2023 zažívali svoj boom aj témy spojené so záhradkárstvom. Kedy vertikutovať trávnik, kedy strihať ríbezle či sadiť mrkvu – aj na to sme v roku 2023 hľadali odpoveď na internete.

Žena v záhrade s dieťaťom

Údaje poukazujú aj na fakt, že Slováci sú veľkí fanúšikovia hubárčenia. Mnohí z nás totiž hľadali tipy na miesta, kam ísť na huby.

Lovestream aj Rammestein – Slovensko zažilo v uplynulom roku viacero veľkých hudobných podujatí, no tieto dve ovládli naše vyhľadávače.

A čo recepty? Slovákov najviac zaujímali recepty na segedínsky guláš, žemľovku a frankfurtskú polievku.

Medzi najčastejšie hľadaným slovami sa objavili výrazy ako implózia, umelá inteligencia či recesia. Okrem toho nám google radil s výpočtom percent.

25 50 75 90
FOTO: Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Televízia