Úvod Novinky Zaujímavosti
Vďaka projektu Rádio Slovensko Slovensku sa vyzbierala rekordná suma. Ďakujeme za pomoc
Vďaka projektu Rádio Slovensko Slovensku sa vyzbierala rekordná suma. Ďakujeme za pomoc

Vďaka projektu Rádio Slovensko Slovensku sa vyzbierala rekordná suma. Ďakujeme za pomoc

Charitatívny projekt Rádio Slovensko Slovensku v spolupráci s portálom ludialudom.sk podporil pätnásť rodín s ťažkým osudom.

Redaktorka a moderátorka Rádia Slovensko Marianna Kovácsová cestovala na bicykli naprieč celým Slovenskom za rodinnými príbehmi, ktoré chytili za srdce mnohých poslucháčov.

Na jej augustové potulky v rámci projektu neskôr nadviazala predvianočná výzva na zbierku. Charitatívny projekt spustil zimné pokračovanie, v ktorom sa Rádio Slovensko k jednotlivým príbehom vrátilo a opäť si pripomenulo osudy rodín, ktoré potrebujú pomoc.

Radio Slovensko Slovensku (2).jpg

Úspech tretieho ročníka

Projekt Rádio Slovensko Slovensku 2023 bol skutočne úspešný. Moderátorky Marianny Kovácsovej sme sa opýtali, v čom bol tento ročník výnimočný v porovnaní s minulými?

„V rámci projektu Rádio Slovensko Slovensku predstavujeme vždy osudy niektorých ľudí, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii. Tento rok ich bolo 15. To bola taká malá zmena oproti predchádzajúcim rokom. Čo ma veľmi prekvapilo tento rok bolo to, že sme sa stretli s takými diagnózami, o ktorých som počula prvýkrát.“

Marianna Kovácsová priblížila, ako funguje projekt Rádio Slovensko Slovensku.

„Ja tých vybraných ľudí navštívim, nahrám si ich príbeh a prostredníctvom Rádia Slovensko ich zviditeľníme v našom vysielaní. Tí, ktorí sú ochotní pomôcť, tak im pomôžu. Či už formou darcovskej sms alebo tým, že im priamo prispejú na ich účet, ktorý majú vytvorený na stránke Ľudia ľuďom.“

To, že ľudí s dobrým srdcom a vôľou pomáhať nie je málo dokazuje aj vyzbieraná suma počas roka 2023. Vyzbieralo sa takmer 77 000 eur, ktorými poslucháči Rádia Slovensko vybrané rodiny podporili.

Poďakovanie patrí poslucháčom Rádia Slovensko

Chcem sa poďakovať poslucháčom Rádia Slovensko za dôveru a vôľu pomáhať. To, že sa dokážeme navzájom vnímať a vieme si podať pomocnú ruku, znamená, že spolu vytvárame lepší svet, lepšie Slovensko. Vždy sa teším, keď sa dobrí ľudia spoja, aby z malých darov poskladali veľké srdce. Som na nás hrdý,“ povedal Ľuboš Černák, riaditeľ Slovenského rozhlasu.

Všetky príbehy, ktoré odzneli v éteri Rádia Slovensko a ktoré boli zapojené v projekte sú zverejnené na stránke Rádia Slovensko. Spolu s množstvom ďalších príbehov, ktoré si zaslúžia pozornosť ich nájdete aj na stránke ludialudom.sk.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia