Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Szlovákia koalíciós kormányaiban az utóbbi 32 év alatt nemegyszer alakult ki csetepaté, de ami most zajlik itt, az akár egy shakespeare-i királydrámába is beillene. Különösen annak fényében, hogy az idei március 21-e a Matovič-kormány hivatalba lépésének, az egy nappal korábbi 20-a pedig az új összetételű szlovák parlament alakuló ülésének még csak első évfordulója! Napjainkra viszont oda jutottunk, hogy a négypárti koalíció, miniszterelnökként Igor Matovičcsal az élén, elvesztette a tekintélyét és a társadalom zömének bizalmát. Ennek a mára fenntarthatatlanná fajult helyzetnek kulcskérdése pedig: vajon Igor Matovič belátja-e, hogy a koalíció továbbélése az ő lemondásán múlik, vagy makacsul marad a posztján, amivel máris az előrehozott választásnak nyithat utat. Erről, illetve a beszélő iszony örvényébe sodródott koalícióról Grendel Gáborral, a parlament alelnökével Miklósi Péter beszélget.