Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
New Yorkban az emlékezetes WTC-ikertorony a világkereskedelem központja és jelképe volt; Washingtonban pedig napjainkig a Pentagon a haderő, a Capitolium a demokrácia szimbóluma. A világhatalom Egyesült Államoknak ezek a bástyái voltak 2001. szeptember 11-én az infernót idéző terrortámadás célpontjai. Vajon ez a nap hogyan változtatta meg Amerikát, és az akkor történtek kihatásai azóta a világot is? Volt-e közvetett szerepük például a hét évvel később kitört világgazdasági válságban, vagy akár Kína világhatalmi előretörésének felfutásában? Most viszont, két évtizedes aktív NATO-jelenlét után, mi okozhatta a Talibán gyors győzelmét Afganisztánban? Tehát abban az országban, amely 2001 szeptembere előtt annak az al-Kaidának egyik fő bázisa volt, amely terrorszervezetként újra izmosodni látszik, hiszen máris gratulált a tálibok győzelméhez. A poklot idéző szeptember 11-ei terrortámadás 20. évfordulójának küszöbén Bara Zoltán elemzővel, Miklósi Péter beszélget.