Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Miért olyan zavart Szlovákiában a közhangulat, és nem kevésbé a politikai légkör is, miközben jócskán fogy az idő a határozott döntések meghozatalára, az átgondolt reformok megvalósítására. Valóban csak a túlélés érdekében tűri-e a Heger-kormány, hogy Boris Kollár a kormánykoalíció tagjaként szinte kenyerespajtása legyen az ellenzéknek? Októberben átlépte az ötszázalékos küszöböt a Szövetség, így mi biztosíthatja, hogy ez a trend tartós maradjon? Máris léket kapott-e a jogállamiság garanciája, ha a rendőrháború után most a főügyész és a speciális ügyek ügyészségének vezetője csatároznak egymással? Vajon 2021 őszén van-e annyi erő a szlovákiai civil társadalomban, hogy a következményeiben is felismerje annak veszélyeit, amit a csiffári vadászlakból nyilvánosságra jutott videofelvételek sejtetnek. És egyáltalában szükséges--e nálunk holmi választási kampány, ha itt tavaly koratavasz óta mind a kormányzat, mind az ellenzék részéről lényegében amúgy is csak az zajlik! Petőcz Kálmán politológussal Miklósi Péter beszélget.