Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Az új évben mi lehet a számszerűleg máig is alkotmányos többséggel bíró kormánykoalíció legveszélyesebb csapdája? A parlamentben helyreállítható-e még a négypárti koalíció stabilitása, ha Boris Kollár lépései a 2020-ban levitézlett és parlamenti ellenzékbe szorult pártok újbóli izmosodását segíti; és ha Igor Matovič mind az államfő, mind több minisztertársa ellen intrikákat szőve politizál. A kormányfő Eduard Hegernek – a kormánypártok közötti mediátorként –, meglesz-e az ereje ahhoz, hogy itt megszülessenek azok a kulcsreformok, amelyek lehetővé teszik az Európai Unió helyreállítási alapjából lehívható milliárdos források kérelmezését? A társadalom hangulatát nézve pedig, az emberek szemében visszaállítható-e még a kormány és a parlament tekintélye –, mert hogy az jócskán megkopott, azt azért Szlovákiában mégsem lehet pusztán a pandémia miatti káoszra fogni. Grendel Gáborral, a parlament alelnökével, Miklósi Péter beszélget.