Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Kormányzati ciklusának félidejénél jár a kormánykoalíció. De mert programjának teljesítése jó esetben is csak közepes szintű, pártjai parlamenti frakcióiban megszólalt-e már a vészcsengő? Tény, hogy váratlan kihívásokkal kellett szembesülnie, ám a politika íratlan törvénye szerint a kormány rátermettsége éppen a válsághelyzetekben mutatkozik meg. És emellett sorjáznak az önreflexiót is igénylő kérdések: például, hogy miért érinthetetlen a belügyi tárca élén halványan teljesítő Roman Mikulec személye; nálunk miért űz sportot a parlament abból, hogy fumigálja az ombudsman személyét; vagy ahogyan a sokasodó gondok között fölvethető az is, vajon az országház – legalábbis annak demokrata képviselői – miért nem figyelmeztették/figyelmeztetik Maroš Žilinkát, hogy pártatlan és nem a sztálini idők stílusát ébresztgető főügyésznek választották. Egy kormányzati első félidő tapasztalatairól és a második félidő kilátásairól Grendel Gáborral, a parlament alelnökével, Miklósi Péter beszélget.