Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Katarban végjátékához közeledik a labdarugó világbajnokság, ami azonban nemcsak a mérkőzései révén lehet beszédtéma. Hanem azért is, mert egy olyan országban zajlik, ahol akár csak nyíltan beszélni is az emberi és demokratikus jogokról kockázatos dolog. És az szintén kérdés, vajon a sport eredeti szellemiségét sugallja-e még ez a katari vébé, ha a focivilág legjelentősebb rendezvényére már a helyszín odaítélésének napjától rételepedett a megkérdőjelezhető sportdiplomáciai döntések, a biznisz felülkerekedésének, az autokrata politikusok csalárd reklámkampányának árnya. Illetve annak bizonyított valósága, hogy a sivatagban álló új stadionokat a vendégmunkások ezrei szinte embertelenül lélektelen körülmények között építették. Persze, mindez a csapatok november 20-a óta zajló becsületes küzdelmét nem vonja kétségbe, viszont a társadalmi és etikai kérdések egész sorát veti föl. A sport, a politika, a korrupció és a kétszínűség négyszögéről, de természetesen fociról is Hunčík Péterrel, Miklósi Péter beszélget.