Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
1988. március 25-én zajlott Pozsonyban a vallásszabadságot és jogállamot követelő katolikus hívők demonstrációja. Az akkori Husák-rezsim pánikba esett, és a pártállam karhatalmi szervei a legdurvább brutalitással léptek fel: vízágyúkkal támadtak a gyertyákkal és rózsafüzérrel imádkozó több ezres tömegre. A földalatti egyház kezdeményezte megmozdulás egyik aktív szervezője az aznap letartóztatott František Mikloško volt.