Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
A pedagógusi életsors rátermettségről, aktivitásról, felkészültségről, a tudásról – és még miről szól? Aki mindig célratörő, elszánt és pedáns ember, az elv vagy belső kényszer? Ha valaki politikus volt, mégha csak egy parlamenti cikluson át is, az napjainkban tud-e még mosolyogni azon, amit – beleértve a hazai magyar pártokat – manapság nálunk a politika művel?! Egy életpálya tapasztalatairól a 80. születésnapjához ért Albert Sándorral, a híres kassai Ipari emblematikus tanárával, a Selye János Egyetem alapító rektorával Miklósi Péter beszélget.