Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Szlovákia mélyen megosztott társadalma hosszú ideje az indulatözön, a gyűlölködés, a fenyegetődzések feszültségében él, és gyakran már családi körben sem tudunk a politikáról higgadtan beszélni. A Robert Fico ellen elkövetett megdöbbentő merénylet lehet majd az országosan elmérgesedett közhangulat társadalmi katarzisa? Legalább most, a szerdán történtek okozta meghökkenésen túl, kellő komolysággal érződik-e, hogy a kedélyek megnyugtatása itt mindenki felelőssége? Hogyan lehet hát visszafogni az indulatok hergelését, mi lehetne a társadalmi béke terápiája? És Szlovákiában a miniszterelnökkel szembeni merénylet egyben a ’89-ben kivívott demokrácia válaszútja? Hunčík Péter pszichiáterrel, mediátorral és Szalay Zoltán publicistával, Miklósi Péter beszélget.