Slovensko chutí

Vhodné pre všetkých HD Európska tvorba
V tretej sérii cyklickej relácie „SLOVENSKO CHUTÍ“ budú divákov pri objavovaní tradičných jedál, z rôznych regiónov Slovenska, sprevádzať dvaja sympatickí naslovovzatí odborníci Lucia a Tomáš, ktorí nám zároveň ponúknu zaujímavé možnosti úpravy tradičného receptu do modernej a častokrát zdravšej podoby.
Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

Slovensko chutí je relácia, v ktorej sa tradičné recepty rôznych regiónov Slovenska premieňajú do ľahšej, modernejšej podoby, aby sa tak dostali aj na stoly našich divákov a reštaurácií. Hókus - pókus, abraka - dabraka ... dnes Vám vykúzlime nie len úsmev na tvárach ale aj tradičný recept starých mám z Medzeva. O tom, že naše starké dokázali v kuchyni stvárať hotové zázraky Vás presvedčí gazdinka Vojteška, ktorá používa pri svojom kuchynskom kúzlení zázračnú bylinku. Vyčarovanú dobrotu miestni „mantáci“ hrdo označujú za lahodnú pochúťku. Fazuľovú polievku s údeným mäsom a krúpami; alebo ako to v okolí Medzeva volajú - RIČA, nám pripraví aj náš Michal. Držme mu spoločne palce; aby sa mu podarilo niečo úžasné vykúzliť. Účinkujúci: Silvia Pilková - autorka siedmich kníh tradičných receptov Poklady slovenskej kuchyne, milovníčka dobrého jedla a skvelá domáca kuchárka. Michal Šiška - je mladý šéfkuchár, ktorý okrem iného varil aj u Jamieho Olivera. Po celom svete otvoril štrnásť pobočiek jeho slávnej reštaurácie a napokon zatúžil po rodine, domove a v Pezinku otvoril svoju vlastnú reštauráciu Ebrietas. Vojteška – gazdinka, ktorá má vlastné hospodárstvo a venuje sa chovu koní. Monika – manažérka a majiteľka „Ranču“, ktorá nášmu šéfkuchárovi Michalovi Šiškovi, prepožičala svoju útulnú kuchyňu a dokonca mu osobne asistovala pri varení. RECEPTY: Silvia Pilková Riča Údené bravčové koleno Fazuľa Krúpy Zemiaky Soľ Čierne mleté korenie Z daných surovín uvaríme fazuľovú polievku Michal Šiška Riča Údené bravčové koleno Fazuľa Krúpy Zemiaky Soľ Čierne mleté korenie Suroviny navyše Biela fazuľa Bobkový list Nové korenie Čierne pivo Cesnak maslo Z daných surovín uvaríme prívarok s údeným mäsom

Archív - zvoľte dátum