Archív - zvoľte dátum

Délidő|Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Nyári szünet augusztus 26-ig – letná prestávka do 26-ho augusta.

Čas poludnia|Délidő

Sobota 4.11.2017, Már több, mint fél évszázados múltra tekint vissza az 1964 novemberében Nyitrán megalakult CSMTKÉ, azaz a mai Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa. És talán azért is tudott fennmaradni mindmáig, mert egyedül egy-egy kórus lehet olyan zenei társulás, ahol akár a laikusok, ráadásul hangszertudás nélkül is, értékes zenét, művészi produkciót tudnak létrehozni. Sőt, nemegyszer találkozni énekkaristákkal, akik szerint az éneklés nemcsak öröm, hanem meg is szépíti és a mindennapok fölé emeli az embert. Mások szerint a karéneklés olyan, mint az anyai szó. A kórusmuzsikáról – és persze „A kórusról“ – a tanítóénekkar krónikásával és 1978 óta kitartó tagjával: Horváth Gézával, Miklósi Péter beszélget.