Úvod Novinky EURO 2020
Štvrťfinále EURO 2020 ozdobí predčasné finále
Štvrťfinále EURO 2020 ozdobí predčasné finále

Štvrťfinále EURO 2020 ozdobí predčasné finále

EURO 2020 pokračuje štvrťfinálovými zápasmi bez viacerých favoritov.

V osemfinále skončili viaceré veľké tímy, ktoré patrili medzi ašpirantov na európsky titul. Medzi nimi aj obhajcovia spred piatich rokov Portugalsko či dokonca aktuálni majstri sveta z Francúzska.

Nemcov dokonca vyradili zo šampionátu Angličania po prehre 0:2. Pritom sa práve ostrovný expert a bývalý hráč Anglicka Gary Lineker preslávil bonmotom smerovaným k nemeckým hráčom.

Ján Kocián pred štvrťfinále EURO 2020 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V ňom tvrdil, že futbal je jednoduchá hra, v ktorej 22 hráčov naháňa loptu a na konci vždy vyhrajú Nemci.

„Môžem povedať, že sem-tam sa mýlia aj experti. Takže v tomto výroku nemal pravdu," povedal pre Športžurnál Ján Kocián.

„Je pravda, že nemecké mužstvo sa nenachádzalo v dobrej kondícii. A nemyslím tým len tú fyzickú. Prakticky zo skupiny postúpilo s jedným víťazstvom, čo je na také mužstvo málo," pokračoval bývalý skvelý obranca.

Taliansko - Belgicko ako predčasné finále

Hoci na turnaji už neúčinkujú tímy ako Holandsko či Francúzsko, stále sú v hre papieroví favoriti. Medzi nich môžeme s určitosťou zaradiť Belgicko a Taliansko.

Avšak po dnešku bude práve z tejto dvojice jeden takisto mimo hry o európsky primát.

„Obidva tímy sú vo veľkej pohode. Taliani sú bez prehry už 31 zápasov, Belgičania prechádzajú šampionát podobne. Podľa mňa je to predčasné finále majstrovstiev Európy," myslí si expert RTVS.

Anglicko je už vo finále

jan-kocian-rtvs.jpg

Z druhej vetvy pavúka na EURO 2020 je najväčším favoritom na finále zase Anglicko. Ostrovný zástupca sa stretne vo štvrťfinále s Ukrajinou.

Hoci ich súper ukázal v osemfinále nádherný futbal pre zverencov Garetha Southgatea bude všetko okrem finále neúspechom.

„Dá sa to tak povedať. Tých najťažších súperov už majú za sebou. Podľa mňa nepodľahnú eufórii, že porazili Nemcov a vidia sa už vo finále," pokračuje Ján Kocián.

Program štvrťfinále

  • 2. júl (piatok) Švajčiarsko - Španielsko 1:1 pp a 1:3 po penaltách
  • 2. júl (piatok ) Belgicko - Taliansko 1:2
  • 3. júl (sobota) Česko - Dánsko 1:2
  • 3. júl (sobota) Ukrajina - Anglicko 0:4

„Tréner Southgate bude musieť asi trocha krotiť, ale má v tíme hráčov, ktorí sa s podobnými zápasmi stretávajú v sezónach pravidelne. Podľa mňa Angličania sú už vo finále," dodal expert RTVS.

Štvrťfinále odštartovalo prvými zápasmi v piatok a vyvrcholilo v sobotu. Všetky zápasy videli diváci RTVS v priamych prenosoch na Jednotke, Dvojke a webe futbal.rtvs.sk.

FOTO: SITA, RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia