Úvod Novinky Filmy a seriály
Peter Núnez: Film o Štefánikovi nie je obyčajný dokument
Peter Núnez: Film o Štefánikovi nie je obyčajný dokument

Peter Núnez: Film o Štefánikovi nie je obyčajný dokument

RTVS uvedie Slovenský panteón. V prvej epizóde si hlavnú úlohu zahral Juraj Hrčka.

Milan Rastislav Štefánik. Výnimočná osobnosť našej histórie, ktorú máte možnosť lepšie spoznať v utorok na RTVS. Dvojka odvysiela prvú epizódu zo série Slovenský panteón venovanú rodákovi z Košarísk, ktorý sa zaslúžil o vznik Československého štátu.

Peter Núñez, ktorý je pod projektom podpísaný ako režisér, hovorí, že diváci by nemali čakať obyčajný dokument. Je naopak neobyčajný tým, že do deja hraných pasáží vstupuje moderátor - v tomto prípade Štefan Chrappa. „U nás je podobný formát veľmi vzácny, v zahraničí naopak celkom bežný," hovorí režisér.

Juraj Hrčka, Štefánik

Milana Rastislava Štefánika spoznáme ako človeka, ktorý by možno v súčasných časoch pôsobil mimoriadne kontroverzne. Dozvieme sa viac o jeho ľúbostných vzťahoch, práci astronóma, nadšeného cestovateľa, ale aj liberála, ktorý vzdoroval vlastnému otcovi.

Slovenský panteón - M.R. Štefánik

Núñez verí, že divákov dokumenty o významných osobnostiach Slovenska nadchnú. Ďalšie epizódy sa do vysielania RTVS dostanú na jeseň. Diváci sa môžu tešiť na samostatnú doku-drámu o Jánošikovi, Štúrovi, Saganovi, Dubčekovi a ďalších...

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Sledujte Slovenský panteón v utorok 21. júla o 20:10 na Dvojke.

zdroj foto: Milan Krupčík

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia