Úvod Novinky Filmy a seriály
Film z koprodukcie RTVS ocenený už pred premiérou
Film z koprodukcie RTVS ocenený už pred premiérou

Film z koprodukcie RTVS ocenený už pred premiérou

Koronavírus premiéru filmu Muž so zajačími ušami odsunul už dvakrát.

Ešte pred dvakrát posunutou kinopremiérou získal nový slovenský koprodukčný film Muž so zajačím ušami prvé ocenenie. Režisér Martin Šulík si na Medzinárodnom filmovom festivale vo Varšave prevzal Cenu za najlepšiu réžiu. A nielen to, snímku zároveň ocenila aj Ekumenická porota festivalu. Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu v Európe si Martin Šulík ocenenie neprevzal osobne, ale radostnú novinu mu telefonovali priamo z pódia vo Varšave, kde sa 36.ročník festivalu uskutočnil od 9. do 18.októbra a kde film 10. októbra uviedli v svetovej premiére.

„Som šťastný a dojatý, nečakal som to," reagoval Martin Šulík na úspech svojho jubilejného desiateho celovečerného filmu, ktorého premiéru musel presunúť už dvakrát kvôli pandémii. Tragikomédia sa mala pôvodne dostať do kín na jar 2020, následne potom práve v týchto dňoch v októbri, a momentálne je premiéra predbežne presunutá na február 2021.

Viac o filme, v ktorom si zahrali Miroslav Krobot, Oldřich Kaiser, Táňa Pauhofová, Alexandra Borbély, Zuzana Mauréry či Zuzana Kronerová, sa dočítate v tomto článku.

Priaznivci Šulíkovej tvorby sa môžu tešiť na skvelé herecké výkony, nevšedný scenár, a poetické spracovanie témy. K práci na Mužovi so zajačími ušami si režisér prizval všetkých svojich kmeňových spolupracovníkov, ktorí ho sprevádzajú vyše 25 rokov - scenáristu Mareka Leščáka, kameramana Martina Štrbu a producenta Rudolfa Biermanna.

Film Muž so zajačími ušami vznikol v koprodukcii RTVS a Českej televízie. Realizáciu a distribúciu filmu finančne podporil Audiovizuálny fond SR a Štátny fond kinematografie ČR.

muž so zajacčími ušami

(foto: Titanic/In Film Praha)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia