Úvod Novinky Filmy a seriály
Slovenská herečka sa predstaví v talianskej dráme o kalábrijskej mafii
Slovenská herečka sa predstaví v talianskej dráme o kalábrijskej mafii

Slovenská herečka sa predstaví v talianskej dráme o kalábrijskej mafii

Februárové pondelky v Európskom kine klub na Dvojke patria talianskej mafii.

Mafiánske filmy v štyroch podobách uvedieme vždy v pondelok večer na Dvojke. Na prvý zo štyroch filmov o talianskej mafii sa môžete tešiť už dnes, 7. februára o 22:00 hod.

Film Čierne duše, inšpirovaný rovnomenným dielom od Gioacchina Criaca, zachytáva temný príbeh troch bratov z kalábrijskej rodiny, ktorých životy ovláda zločinecká skupina ’Ndrangheta.

Čistý, naturalistický pohľad do života kalábrijskej mafie odhaľuje vzťahy v rodine, nad ktorou visí generačná kliatba a túžba po pomste.

Strhujúca dráma demýtizujúca mafiu očistená od žánrových klišé vás svojou surovou prirodzenosťou okamžite vtiahne do deja. Kvalitu filmu potvrdzuje aj nominácia na prestížne talianske ocenenie Zlatý lev a viac než desať získaných cien.

Bobulova Barbora - slovenská herečka.jpg

Jednu z hlavných ženských postáv vo filme stvárnila slovenská herečka žijúca v Taliansku. Sympatická Barbora Bobuľová sa v 90. rokoch vydala do Talianska a dnes patrí k mimoriadne úspešným a oceňovaným herečkám.

Rodáčka z Martina, ktorá už viac než 20 rokov žije v Ríme, účinkovala v mnohých úspešných filmoch. Svoju taliansku filmovú kariéru zahájila v roku 1997 filmom Princ Homburg, ktorý reprezentoval Taliansko na filmovom festivale v Cannes.

Za rolu v dráme Sväté srdce získala prestížnu cenu Davida di Donatella a ocenenie Zlatá stuha. Neskôr stvárnila hlavnú postavu v životopisnej dráme Coco Chanel a v roku 2011 si zahrala vo filme legendárneho režiséra Paola Genoveseho. Vo filme Čierne duše si Barbora Bobuľová zahrala Valeriu, manželku jedného z troch bratov.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Nezmeškajte taliansku drámu Čierne duše už dnes večer o 22:00 hod. na Dvojke.

Na ďalší film o talianskej mafii sa môžete tešiť už 14. februára. V pondelok večer na Dvojke uvedieme muzikálovú paródiu Láska a zločin.

FOTO: Facebook / Radio Deejay a Instagram / rtp_2

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia