Úvod Novinky Filmy a seriály
5 prekvapivých faktov, ktoré ste o gangsterskej klasike Nepodplatiteľní zrejme netušili
5 prekvapivých faktov, ktoré ste o gangsterskej klasike Nepodplatiteľní zrejme netušili

5 prekvapivých faktov, ktoré ste o gangsterskej klasike Nepodplatiteľní zrejme netušili

Film natočený podľa skutočných udalostí vysielame v piatok večer na Jednotke.

V dvadsiatych rokoch minulého storočia nastala v USA doba prohibície, ktorá so sebou okrem iného priniesla aj vzostup mocných zločineckých gangov, nelegálnych obchodov, prestreliek aj krvavých vrážd.

Mladý ambiciózny policajt Eliot Ness (Kevin Costner) sa rozhodne skoncovať s najznámejším mafiánskym gangom, ktorého hlavou bol Al Capone (Robert De Niro).

Nepodplatiteľní - film na Jednotke.jpg

S pomocou Jima Malona (Sean Connery), Oscara Wallaceho (Charles Martin Smith) a Georga Stonea (Andy Garcia) vytvoria silný tím, ktorý má jediný cieľ – zastaviť vyčíňanie mafie.

Film Nepodplatiteľní, ktorý režíroval známy Brian De Palma, získal množstvo prestížnych ocenení a dodnes patrí medzi najobľúbenejšie gangsterské filmy. Už počas vzniku bolo jasné, že pôjde o zaujímavý a naozaj kvalitný počin.

1. Krvavá scéna s bejzbalovou pálkou sa skutočne stala

Jedna z najbrutálnejších scén filmu je založená na skutočnej udalosti. Keď sa Al Capone dozvedel, že viacerí z jeho blízkych spolupracovníkov plánujú jeho vraždu, rozhodol sa konať. Usporiadal okázalú večeru a po jej skončení nastal masaker, ktorý môžu diváci vidieť aj vo filme.

2. Connery získal Oscara, De Niro bol sklamaním

Sean Connery za svoj herecký výkon získal Oscara a chválu divákov aj filmových kritikov. To nemôže povedať Robert De Niro, ktorého výkon bol označený za veľké sklamanie.

Nepodplatiteľní - film na Jednotke 1.jpg

Známy filmový kritik Roger Eber povedal, že Al Capone v jeho podaní bol obrovským sklamaním a jeho výkony nepôsobili uveriteľne.

3. Bob Hoskins dostal peniaze za to, že nehral vo filme

Zrejme najľahšie zarobené peniaze dostal vďaka neúčinkovaniu vo filme známy herec Bob Hoskins. Režisér ho oslovil s ponukou účinkovania vo filme v prípade, že Robert De Niro odmietne rolu Al Caponeho.

RTVS online:

De Niro však ponuku nakoniec prijal a Hoskins dostal šek v hodnote 20 tisíc dolárov za čas, ktorý režisérovi venoval. Pobavený herec neskôr napísal režisérovi, že ak bude mať opäť nejakú rolu, do ktorej ho za 20 tisíc neobsadí, rád sa jej ujme.

4. Robert De Niro sa do role absolútne vžil

Hoci bol za svoj herecký výkon vo filme kritizovaný, počas natáčania filmu sa do postavy Al Caponeho absolútne vžil. Herec zašiel tak ďaleko, že začal nosiť rovnakú saténovú spodnú bielizeň ako legendárny mafiánsky boss a dokonca si nechal ušiť obleky na mieru v krajčírstve, ktoré navštevoval samotný Al Capone.

5. Kevin Costner nebol prvou voľbou

V dobe, keď sa film Nepodplatiteľní začal nakrúcať, Kevin Costner ešte nebol takou hereckou hviezdou, akou je dnes. Filmový štáb považoval jeho obsadenie za risk, a preto sa režisér najprv snažil obsadiť hercov ako Harrison Ford či Mel Gibson.

Tí však rolu odmietli a voľba nakoniec padla na charizmatického Kevina Costnera. Ten neskôr prehlásil, že účinkovanie po boku skúseného a slávneho De Nira bolo niekedy veľmi náročné.

Oscarový film Nepodplatiteľní vysielame už v piatok o 22:00 hod. na Jednotke.

FOTO: Facebook / The Untouchables

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia